Schillerová (ANO): Na postu premiéra vidíme bezmocného dědečka v hermelínu

08.04.2024 12:12 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům práce premiéra Petra Fialy

Schillerová (ANO): Na postu premiéra vidíme bezmocného dědečka v hermelínu
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Vážení přátelé, už nikdy se nebudu moct dívat na pohádku Pyšná princezna stejnýma očima. Prostě vždycky, když přicupitá na scénu Stanislav Neumann zabalený do hermelínu, s žezlem a pozlaceným jablíčkem, vždycky v něm vidím Petra Fialu. Vždyť považte sami, co se píše v doprovodném letáku k filmu: „V Půlnočním království jsou poddaní sužováni velkými daněmi a jejich slabého krále ovládají nepoctiví rádcové.“

Rádcové v čele se skvostným Milošem Kopeckým kují pikle. Pan král je odkázaný na jejich vyprávění, když se chce dozvědět, co se v jeho vlastní zemi děje, a na oplátku jim na všechno kýve. Zvýšit daně, o kterých odjakživa tvrdil, že se zvyšovat nesmí. Mlčky souhlasit s migračním paktem. Krčit rameny, když jeho nejbližší chystají přechod na euro. Na oko je král, ale běda, kdyby se vzepřel.

Petr Fiala má nejhorší výsledky ze všech premiérů v dějinách České republiky. Obyvatelé jeho království zchudli nejvíc ze všech měřených národů, čtvrtina Čechů se propadla na hranici chudoby. Dokonce si 800 tisíc lidí dneska nemůže koupit maso ani zatopit, jak by potřebovali. Petr Fiala to ale neví, protože mu to jeho rádcové neřeknou.

Tají před panem králem i to, že je nejméně oblíbený panovník na celém světě, což potvrdily hned tři mezinárodní agentury. Abych byla fér, v jednu chvíli se Fiala dostal na předposlední místo, ale už je zase na dně. Dokonce i ten Emmanuel Macron, kterému nedávno hořela Paříž kvůli důchodové reformě, má u svého národa o 35 procent vyšší důvěru než náš pan král.

Jaký je důvod, že rádcové udržují slaboučkého krále v blahé nevědomosti? Úplně prostý. Výměnou za pocit, že je všechno v pořádku, si mohou dělat, co chtějí. A ruku na srdce. Ani kdyby se pan král vzchopil, stejně na řešení problémů naší země nepřijde.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17420 lidí

„Našli, rádcové moji? Našli, našli?“ hledá Stanislav Neumann dceru Krasomilu se stejnou efektivitou, jako Petr Fiala pátrá po receptu na prosperitu. Nezbývá mu než žezlem ukazovat na jednoho poradce po druhém: „Nenašli, nenašli, nenašli.“ Ti jen krčí rameny a řeší si svoje osobní zájmy.

„Ví vůbec někdo, co si myslí P. Fiala? A myslí si vůbec něco?“ napsal nedávno na Twitter bývalý předseda TOP 09. Fiala stačil za dva roky znechutit vlastní národ a teď před volbami svou neschopností děsí koaliční partnery. Billboardová fasáda moudrého profesora spadla a na postu premiéra vidíme bezmocného dědečka v hermelínu.

Nedávno jsem zaznamenala konverzaci dvou novinářů, kteří viděli Fialu na summitu Evropské unie. Když od něj chtěli krátké vyjádření, odpálkoval je jeho poradce, že pan Fiala musí jít do postele, protože potřebuje spát alespoň osm hodin denně. Bylo přesně 21:30. „Čeští úředníci nad tím kroutí hlavou, že takovou lenost ještě v životě nezažili. Jestli chce někdo spát osm hodin denně, tak nemá být premiér,“ komentuje to jeden z novinářů.

Pane Fialo, je vám 59 let a už teď jste České republice platný jako stařičký král svému Půlnočnímu království. Vlastně daleko míň, protože on alespoň na konci pohádky snížil daně a zrušil zákaz zpívat.

Přátelé, pusťte si Pyšnou princeznu, až zase poběží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fiala- NÉEEE mně mají všude rádi, když dám Zelenskému pár stovek miliard, říká že mne má rád., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 08.04.2024 12:31:43

|  9 |  0

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…