Schillerová (ANO): Pětikoalice zjevně kope za jiný tým

22.01.2022 10:54 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k makroekonomické predikci vlády premiéra Fialy

Schillerová (ANO): Pětikoalice zjevně kope za jiný tým
Foto: Ministerstvo financí ČR
Popisek: Alena Schillerová

Ministerstvo financí v čele se Zbyňkem Stanjurou pustilo do světa novou makroekonomickou predikci. Co jsme se dozvěděli?

Veřejné zadlužení v roce 2021 po dvou těžkých letech činí 42 % HDP. V roce 2013, kdy nám strany budoucí koalice Spolu21 předávaly rezort financí, to bylo 44,4 % HDP.

Na základě nové predikce může pan ministr počítat s vyššími příjmy o více než 60 miliard. Možná proto máme rozpočtové provizorium. Nerozumím ale tomu, proč nebyla představena konsolidace na léta 2022 a následující, o které Zbyněk Stanjura tak rád mluví na kamery.

Inflaci v roce 2022 odhaduje MF na 8,5 %. A najednou ministr připouští, že vláda má jen omezené možnosti, jak se zvýšenou inflací bojovat. Že by “Fialova drahota”? Např. recept na snížení dopadů nárůstu cen energií na české občany jsme jim dali, pětikoalice ale zjevně kope za jiný tým…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě