Schillerová (ANO): Ten návrh je úplně špatně

13.07.2022 19:03

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 13. července 2022 k zákonu o službách platforem pro sdílení videonahrávek

Schillerová (ANO): Ten návrh je úplně špatně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalá ministryně financí Alena Schillerová

Děkuji za slovo, paní předsedkyně.

Tak já k investičním pobídkám také bych se ráda vyjádřila. Já jsem jako bývalá ministryně financí byla konfrontována s touto problematikou a šla jsem se přímo do terénu podívat. Šla jsem se podívat na několik natáčení zahraničních produkcí. Tam jsem mluvila s lidmi přímo jak oni říkají na place, a to je investice, je potřeba se podívat na to, že to je investice. Jestliže navýšíme investiční pobídky, tak to znamená, že dostanou práci naši živnostníci, firmy, to znamená, tam jsou stavaři, architekti, švadlenky, kosmetičky, vlásenkáři, dokonce jsem tam viděla i různé zemědělce, kteří tam poskytovali svoje zemědělská zvířata.

Bavila jsem se s těmi produkcemi, kdy oni si nesmírně váží našich profesí a našich řemeslných dovedností, s kterými se nesetkávají(?) v našich lokacích. To znamená, pokud se toto zkrátí a bude to, jak říká pan ministr Baxa, já jsem to slyšela, v rámci Mezinárodního filmového festivalu, to bylo obzvlášť pikantní, kde řekl těm filmařům, že to prostě navyšovat nebude, tak vlastně připravujeme Českou republiku o investice, připravujeme ji o příležitosti i o to, že přitáhne pozornost cestovní ruch.

Prostě je to pro nás i ekonomicky - a tak jsem se na to podívala, a dvakrát jsme za naší vlády navyšovali investiční pobídky, jak říká pan ministr Baxa, nesystémově. Ale nesystémově - prostě se tam nalily peníze, které se ekonomice vrátily právě prostřednictvím těchto dalších firem a těchto dalších živnostníků, a i zviditelnění České republiky. Takže to je úplně špatně, ten návrh.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Alternativní historie?

4:31 Klán (KSČM): Alternativní historie?

Květnové dny patří lásce, ale rovněž i míru. Ano, v roce 1945 totiž skončila nejhorší válka všech do…