Seďa (ČSSD): Evropský liberalismus a odlidštěná politika

10.12.2022 7:35 | Komentář

Politici jsou tu od toho, aby hájili zájmy svých voličů. Zároveň mají plnit svůj slib, že budou konat podle ústavního pořádku a platných zákonů. Pouze občané mohou zvážit, zda současní politici své sliby a závazky plní.

Seďa (ČSSD): Evropský liberalismus a odlidštěná politika
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Podstatou a základní obranou demokracie všude na světě je diskuse. Diskuse vlády s opozicí, diskuse s odborníky, s odbory a s neziskovým sektorem, diskuse nad řešením konkrétních problémů země a občanů, diskuse se širokou veřejností prostřednictvím nezávislých médií či diskuse uvnitř samotných politických stran a hnutí. Právě diskuse posouvají lidstvo dopředu. Politik, který v demokratické zemi nedokáže nebo, o to je to horší, nechce diskutovat, má toliko dvě možnosti. Buď odejít z politiky a věnovat se něčemu pro něho smysluplnějšímu. Nebo si vytvořit umělého nepřítele, na nějž může svalit vinu za úplně cokoli. A tímto nepřítelem strašit občany a nálepkovat či dehonestovat své kritiky.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Že vám to něco připomíná, pak máte pravdu. Ono totiž zlo je vždy na straně, která opovrhuje diskusi a diskusi odmítá. Počínání Evropské komise ve vztahu k Ukrajině a v oblasti energetiky, tak jako politika české vlády, připomínající patolízala bez hrdosti, podrývá naši bezpečnost, naši svrchovanost a naši budoucí prosperitu. Česká republika na straně jedné potřebuje partnerství, proto je začleněna do struktur EU a NATO, zároveň však toto partnerství musí být založeno na svrchovaném a nezávislém rozhodování a hájení zájmů občanů naší země. Čím méně suverenity, tím méně politické kultury. Čím méně demokracie, tím více represe, omezování svobody projevu a diskuse.

Za selhání či za chybná rozhodnutí politické reprezentace, a je jedno zda na úrovni EU, NATO či naší vlády, tvrdě zaplatí občané, naše děti a vnukové. A vůbec nejhorší je, když se tato rozhodnutí činí fanaticky na základě ideologie. Ať již ideologie všeho přítomného nepřátelství, ideologie náboženské netolerance, ideologie všeho objímajícího trhu či zelená ideologie. Prostě ideologie do rozhodovacího procesu demokratické společnosti nepatří. Právě současný evropský liberalismus je silně vzdálený tradičním konzervativním hodnotám, opírající se o historické zkušenosti, rovnost, volnost a bratrství.

Proto se současná politika západu odlidštila, protože není zájmem občanů, aby jim vlivem vysokých cen energií a potravin klesala životní úroveň. Vláda mediálně a mylně vytváří dojem, že za všechny špatné kroky vlády, může agrese RF vůči Ukrajině, že válka si vybírá svoji válečnou daň ve formě nedostatku ropy a plynu, vysokých cen elektrické energie a potravin. Ano zajisté všechny problémy válka na Ukrajině zvýšila. Pravdou ovšem je, že ceny energií i ropy, vysoká inflace byly již před začátkem ruské invaze. Prostě někdo neříká veřejnosti pravdu, což dokazuje, že před ní politici něco tají. A to, že žádné společné řešení v rámci EU neexistuje se brzy odhalí. Pokud národní vláda nehájí své národní zájmy, pak dopadne jak ti sedláci u Chlumce. A s ní i celý národ.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…