Seďa (SOCDEM): Tehdy někdo lhal, tak jako se lže i nyní

28.08.2023 23:08 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k diskusi o návratu plateb za obnovitelné zdroje pro konečné odběratele

Seďa (SOCDEM): Tehdy někdo lhal, tak jako se lže i nyní
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Při diskusi o návratu plateb za obnovitelné zdroje pro konečné odběratele si opět uvědomuji svoji chybu v roce 2004, kdy jsem podpořil tyto obnovitelné zdroje. Tehdy bylo řečeno na plénu poslaneckého klubu i poslanecké sněmovny, že koneční odběratelé zaplatí zvýšenou taxu v haléřích. Dnes je jasné, že tehdy někdo lhal, tak jako se lže i nyní.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29576 lidí

Stát údajně zaplatil solárním baronům od roku 2006 500 miliard korun a stále neumí platby za obnovitelné zdroje zastavit. Že to zaplatí firmy a občané v ceně tepla a elektrické energie, je jedna věc. Nicméně tyto zvýšené platby se odrážejí také v potravinách a v ceně zboží. A to znamená snížení konkurenceschopnosti české ekonomiky.

Obnovitelné zdroje podporuji, ale pouze ty, pro které Česká republika má příznivé podmínky. Ideologie Green Dealu je opravdu scestná a ve svém důsledku ohrozí kvalitu života a kvalitu životního prostředí jako celku.

Podobně je na tom "nucená" elektrifikace" dopravních prostředků. Vždyť tu elektrickou energii musíme vyrobit a vyšší spotřeba bude znamenat vyšší znečištění. O bezpečnosti raději mluvit ani nebudu. Stačí pár současných příběhů požárů či smrťáků. Vyčislil někdo celkové náklady na nabíjecí stanice, protipožární úpravy a likvidaci baterií?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…