Senátor Valenta: Byrokracie likviduje vesnické hospody

24.01.2020 19:43

Komentář na facebookovém profilu k postupnému ubývání hospod na venkově.

Senátor Valenta: Byrokracie likviduje vesnické hospody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Titulek článku vysvětluje vše. V souvislosti s nadměrnou byrokracií a nesmyslným systémem EET zaniklo již téměř 2000 hospod, a to především na vesnicích. Právě tady jsou ale hospody často jediným místem setkávání místních obyvatel. Svůj podíl na tom jistě měl i zákaz kouření.

Je logické, že vláda prezentuje pouze to, co se jí hodí, a na odvrácenou stranu svých kroků nikoho dobrovolně upozorňovat nebude. Fakta jsou ale jasná. Za poslední tři roky na českém venkově zaniklo více než 1800 hospod, což není málo. Vládě to evidentně nevadí a dál se snaží vést svou „líbivou“, politiku.

Živnostníci se už ale na populistická slova nachytat nedají. I tato statistika dokazuje, že se drobní živnostníci nehodlají nadále topit v lejstrech ani nechat buzerovat dalšími příkazy, nařízeními či omezováními a sankcemi. Chtějí mít klid a prostor pro svou práci, což jim dnešní vláda neumožňuje tak, jak by bylo žádoucí. Naopak musí neustále čelit krokům, kvůli kterým je na ně pohlíženo jako na zloděje a podvodníky.

Diví se jim pak někdo, že věší řemeslo na hřebík? A zdaleka nejde jen o hospodské…

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…