Senátor Valenta: Rodič místo matky a otce?

03.12.2018 5:36

Komentář na facebookovém profilu k návrhům na možnost úřední změny pohlaví

Senátor Valenta: Rodič místo matky a otce?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Ivo Valenta hovoří k delegátům

S tímto návrhem rozhodně nesouhlasím. Co by to bylo za absurditu, kdyby si lidé (včetně dětí od 12 let) mohli libovolně úředně měnit pohlaví bez nutnosti chirurgického zákroku – tedy i za předpokladu, že by zůstávali v původním těle? A jak by zamávalo s klasickým vnímáním rodiny, kdyby děti neměly mít v rodném listě zapsánu matku a otce, ale jen rodiče č. 1 a rodiče č. 2?

Dokážete si představit žít v zemi, kde by muži (v těle žen) například rodili děti? A jak by vůbec takový potomek svého rodiče, který ho přivedl na svět, oslovoval? Byl by to de facto táta, ale vypadal jako máma – říkal by mu snad po návratu ze školy ahoj rodiči?

Odjakživa se rodiče těšili na to, až se dítě naučí říkat mama a tata – proč by tomu mělo být jinak? Vždyť je to naprostý nesmysl!

Zásadně nesouhlasím s tím, aby osoby, které mají ženské tělo, mohly být úředně označeny za muže a naopak, a to pouze na základě potvrzení ze strany sexuologa. Vždyť se takto může stát osobou opačného pohlaví kdejaký vtipálek! To bychom tu měli za chvíli pořádný chaos…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.