Senátor Valenta: Svoboda slova zachráněna

09.05.2018 11:45

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí soudu, že provozovatelé sociálních sítí nesmí mazat komentáře jen proto, že by mohly teoreticky odporovat pravidlům zakazujícím nenávistné projevy.

Senátor Valenta: Svoboda slova zachráněna
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Sláva! Precedent je na světě a svoboda projevu dostala další významnou právní ochranu. Soud totiž rozhodl, že provozovatelé sociálních sítí nesmí mazat komentáře jen proto, že by mohly teoreticky odporovat pravidlům zakazujícím nenávistné projevy. Tento verdikt německého soudu považuji za velmi důležitým, protože se stal nezpochybnitelnou stopkou snahám začít cenzurovat názory všech, kteří hlasitě burcují např. proti zhoubě multikulturalismu, který se pro mnoho evropských zemí stal zaklínadlem pro bezbřehé přijímání milionů nelegálních imigrantů. A např. i Facebook musí ctít svobodu slova a nesmí se schovávat za svá netransparentní a účelová pravidla a svévolně rozhodovat o tom, komu vymaže komentář anebo kterého zcela zablokuje od možnosti na této nejrozšířenější speciální síti sdílet své neotřelé a kritické názory. Jsem rád, že si alespoň soudci zachovávají zdravý rozum a na rozdíl od některých politiků mají odvahu čelit novodobým pokusům o cenzuru „zacpávání pusy“ nepohodlným kritikům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice