Senátorka Zwyrtek Hamplová: Podporuji návrh zákona o celostátním referendu

15.01.2024 6:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákonu o referendu.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Podporuji návrh zákona o celostátním referendu
Foto: archiv: Jana Zwyrtek Hamplová
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová, advokátka

REFERENDUM O NAŠICH BUDOUCÍCH ŽIVOTECH

Kdo jiný, než my?

Podporuji tento návrh zákona o celostátním referendu. Má se zeptat občanů na čtyři jasné a pro budoucnost České republiky zcela klíčové otázky. Můj postoj je vždy uveden v závorce. Odlišuji se zcela od postojů dnešní vlády. Zvažte postoje své.

  1. Zda občané chtějí zachovat českou korunu, nebo přijmout euro (chci zachovat českou korunu)
  2. Zda si lidé přejí korespondenční volbu. (nepřeji si korespondenční volbu)
  3. Jestli chtějí Kvóty. Nebo jak se dnes moderně říká povinnou solidaritu a přerozdělování uprchlíků mezi zeměmi EU. (kategoricky odmítám, aby nám kdokoli přiděloval migranty. My je nezvali a naši zemi by vážně ohrozili). 
  4. Zda jsou pro zachování práva veta v EU. (EU bez práva veta je být poddaný. Osobně jsem zastáncem společného odchodu středoevropských zemí z EU)

Návrh zákona připravila Lepší vláda, a já jí za to děkuji.

Tento návrh zákona by měla podpořit nejen celá parlamentní i mimoparlamentní opozice a jednotně všichni občané, protože jde o budoucnost České republiky jako samostatného, bezpečného a demokratického státu, ale i koaliční politikové. Soupeření a diskuze o dílčí otázky lze vést až následně - nyní jde o podobu budoucího bytí nebo nebytí naší země (spravedlivě a demokraticky většinově rozhodnutou).

Současná vláda s mizivou podporou občanů nesmí svoje rozhodnutí své zemi nadiktovat, ale musí předat rozhodování právě jejím občanům, tj. nám. Je-li si podporou svých názorů jista, nemá se přece čeho bát - žádejme proto o těchto otázkách zcela jednoznačně CELOSTÁTNÍ REFERENDUM. Všichni. A dejme těm nahoře jasně najevo, že o tom nehodláme smlouvat.

O své zemi si chceme a budeme rozhodovat sami. Protože není důvod, proč bychom neměli, zato je dnes mnoho vážných důvodů, abychom na tom trvali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.