Skopeček (ODS): Míra měnové restrikce je v současnosti dostatečná

04.08.2023 20:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozhodnutí ČNB ponechat úrokové sazby beze změny

Skopeček (ODS): Míra měnové restrikce je v současnosti dostatečná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Skopeček

Desinflace, čili postupné snižování míry inflace, které u nás v posledních měsících probíhá, není a nemohlo být bezbolestné. Žádné období vysoké inflace nikdy neskončilo bez většího nebo menšího ekonomického zpomalení.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6153 lidí

Je to daň, kterou budeme muset přijmout za vyrovnání inflační makroekonomické nerovnováhy vzniklé obrovskými výdaji státních rozpočtů a příliš uvolněnou měnovou politikou v minulosti. Tímto způsobem bychom měli číst i o něco horší predikci vývoje ekonomiky v nové makroekonomické prognóze ČNB.

Ponechání úrokových sazeb beze změny, na němž se jednomyslně shodla bankovní rada ČNB, považuji v období řady budoucích nejistot a inflace těsně pod deseti procenty za racionální krok. I když inflace poklesla pod dvojciferné hodnoty, je stále velmi vysoká a daleko od svého dvouprocentního cíle.

Míra měnové restrikce je dle mého názoru v současnosti dostatečná a nemyslím, že by bylo potřeba ji zpřísňovat. Stejně tak prozatím nevidím ani prostor pro výraznější uvolňování měnové politiky a s rozhodnutím bankovní rady tak v zásadě souhlasím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…