Šlachta (Přísaha): Posílat na Rhodos lidi? Cestovky by měly přijít o licenci

25.07.2023 23:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k požárům na řeckém ostrově Rhodos.

Šlachta (Přísaha): Posílat na Rhodos lidi? Cestovky by měly přijít o licenci
Foto: Youtube
Popisek: Robert Šlachta protestuje s hnutím Přísaha a občany proti vládě na náměstí před Městským úřadem v Jeseníku

Včera jsem vám psal o Rakušanovi a Bartošovi, jak utrácí miliony za své výlety do Japonska a do Afriky. A víte, kdo by nejradši teď nikam neletěl? Češi na Rhodos. Jenže letí. Cestovky jim nechtějí vyměnit zájezdy, ani vrátit peníze, i když na ostrově hoří a nikdo neví, jak se situace vyvine.

Takže čteme v médiích o lidech, kteří si mohli vybrat. Buď přijdou o těžce našetřené peníze, někdy na to střádali celý rok a možná déle. A nebo risknou na ostrov odletět a uvidí, co se bude dít. To mi přijde šílené.

Tohle by přesně měl řešit Bartoš na Ministerstvu pro místní rozvoj místo svých výletů po světě. Cestovní kanceláře získávají licence právě od MMR a navíc během Covidu získaly i tučnou státní pomoc.

Teď posílají svoje klienty na hořící ostrov s tím, že přece na severu je bezpečno a hoří jenom na jihu. Ale ten ostrov má šířku 40 kilometrů!

Pokud by se situace nedej bože ještě zhoršila, tak repatriační lety bude posílat pro svoje občany Česká republika ze státního rozpočtu, ne cestovní agentury!

Bartoš a Ministerstvo pro místní rozvoj by okamžitě měli zasáhnout a nezodpovědným cestovkám, které posílají svoje klienty na hořící ostrov, odebrat licence.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…