Sládek (SPR-RSČ ): Manipulace s parlamentními volbami v plném běhu, Babišova chobotnice v akci

31.03.2017 16:53

Od roku 2015, tedy již dva roky vyšetřuje policie dotační podvod všeobecně známý jako kauza Čapí hnízdo. Existuje více než důvodné podezření, že farma účelově čerpala dotace určené pro malé a střední podnikatele, byť faktickým vlastníkem byl Agrofert.

Sládek (SPR-RSČ ): Manipulace s parlamentními volbami v plném běhu, Babišova chobotnice v akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Po dvouletém „intenzivním“ vyšetřování nyní policie požádala Městské státní zastupitelství v Praze o půlroční prodloužení lhůty k prověřování kauzy Čapí hnízdo. Mluvčí státního zastupitelství zároveň potvrdila, že prodloužení bude povoleno.

Do parlamentních voleb zbývá právě půl roku a v tisku se již objevily zprávy, že bude ministr financí obviněn. Ovšem zveřejnit nyní výsledky vyšetřování by mohlo znamenat konec estébákových ambicí stát se budoucím předsedou vlády složené z jeho stranických nohsledů a kolaborantům, kteří rádi prodají hlasy svých voličů za ministerská křesla.

Proto také policie i státní zastupitelství vyloženě zdržují. Jelikož tak pracují ve prospěch Babiše a jeho hnutí, je to klasický příklad zneužití pravomoci veřejného činitele, protože té se dopouští každý, kdo koná ať již ve prospěch nebo neprospěch vyšetřovaného. Tohoto případu by se měla ujmout Generální inspekce bezpečnostních sborů, protože to je přesně ten skutek, pro jehož vyšetřování byla zřízena.

Tuto stať je třeba považovat za zveřejnění trestního oznámení, kterým se musí GIBS zabývat. Uvidíme, jak aktivní budou a kdy zveřejní výsledky svého šetření. Policie jako taková to do voleb zcela jistě nestihne.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…