Sláma (Trikolora): Suverenita státu v EU ohrožena jak za Brežněva

04.02.2024 22:01

Kdysi tu byla omezená suverenita, mluvím o Brežněvově doktríně zásada že socialistické zřízení v jakémkoliv socialistickém státu je třeba bránit i za pomoci vojenské síly.

Sláma (Trikolora): Suverenita státu v EU ohrožena jak za Brežněva
Foto: Archiv JS
Popisek: Místopředseda Trikolory Josef Sláma

Kdysi tu byla omezená suverenita, mluvím o Brežněvově doktríně zásada, že socialistické zřízení v jakémkoliv socialistickém státu je třeba bránit i za pomoci vojenské síly. To dnes zatím nemáme, jednání EU například vůči Maďarsku vyvolává však zvláštní pachuť.

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32491 lidí

EU posílá peníze na Ukrajinu, v neposlední řadě si musíme uvědomit že přerozděluje peníze které musí někde získat, že jsou to peníze daňových poplatníků členských zemí. V samé podstatě svého uvažování se ptám na samu efektivitu takto vynaložených prostředků. Je evidentní že celý konflikt zamrzl a stagnuje, bojuje se stále bez ohledu na lidské životy, jak vidno umírání a to podotýkám mladých lidí kteří by za normálních okolností měli život před sebou v Bruselu nikoho netrápí. Udržování celého konfliktu bez snahy ho ukončit je nepřijatelné, děsivé a zcela neadekvátní. Přesto ve špičkách EU jaksi tento racionální a realistický pohled nechce nikdo slyšet.

Každý kdo uvažuje jinak, poukazuje na realitu a používá zdravý rozum není v Bruselu vítán, naopak je ostrakizován a démonizován. Poslední summit prokázal samé dno tohoto počínání, dnes to nejsou tanky, dnes je to vydírání skrze peníze, fondy či dotace. EU je socialistický moloch, každý socialista si v kumulaci a přerozdělování zdrojů přímo rochní. Všichni víme že dotace, subvence tohoto typu jsou zlo, o to větší zlo jsou když slouží k vydírání. Vlastně ztrácíme tímto jednáním všichni, daňový poplatník peníze, ukrajinský voják život a národní stát suverenitu.

Zásadní posun EU k totalitářské platformě vydávající mnohdy tak bláznivé stanoviska asi jako kůň senátorem za Caliguly musíme zastavit, pokud se nám to nepodaří bude zle. Maďarsko bojuje nejvíce za své občany, bojuje ale také za zdravý rozum. Deficit zdravého rozumu i demokracie je v Bruselu zjevný a nepopiratelný.

Josef Sláma

  • Trikolora
  • Místopředseda Trikolory
  • zastupitel měst. části

Článek byl převzat z Profilu Josef Sláma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…