Šmarda (SOCDEM): Vládní politika je chybná, nestačí ji jen lépe vysvětlit

02.01.2024 23:08 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novoročnímu projevu prezidenta Pavla

Šmarda (SOCDEM): Vládní politika je chybná, nestačí ji jen lépe vysvětlit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Šmarda

Novoroční projev prezidenta České republiky Petr Pavel chci hodnotit férově. Měl své pozitivní i negativní stránky. Pojďme se na ně podívat.

Pozitiva:

  1. Odvaha jasně se postavit za euro se v české politice moc nevidí. Většina vládních i opozičních politiků v tom mlží. Je dobře, že se prezident vyjádřil přímo a jasně.
  2. Ano, politika v naší zemi by měla být kultivovaná a věcná. A to dnes rozhodně není. Hodiny prázdných řečí v parlamentu jsou k ničemu. Je dobře, že na to prezident upozornil.
  3. V mezinárodní politice je správné být čitelný, jednoznačný a předvídatelný. Prezident tento postoj jasně zastává a neuchyluje se k chytračení a lavírování.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39603 lidí

Negativa:

  1. Prezident opakuje fráze o vládní politice, kterou je třeba jen lépe vysvětlit. To není pravda. Vládní politika je chybná. Nestačí ji jen lépe vysvětlit. Chyby je potřeba odstranit, ne lépe marketingově prodávat.
  2. Vedle konsolidace veřejných financí potřebujeme i odvahu k modernizaci průmyslu, energetiky, infrastruktury. Potřebujeme ale také úpravu daní a veřejné správy. To prezident nezmínil.
  3. Na současné krizi bohatne menšina vyvolených, zbytek společnosti na ni doplácí. To je nespravedlnost, proti které je třeba bojovat. V projevu to nezaznělo.

První projev pana prezidenta byl inspirativní a lidé by si jej měli poslechnout. Řešení dnešní krize a hledání cesty z ní v něm ale nenajdete. Faktem je, že tyto odpovědi dnes nenajdete téměř u žádného z českých politiků.

A to je třeba změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…