Šojdrová (KDU-ČSL): Chci znovu do Evropského parlamentu

04.05.2023 12:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do Evropského parlamentu, které proběhnou napřesrok.

Šojdrová (KDU-ČSL): Chci znovu do Evropského parlamentu
Foto: Screen ČT24
Popisek: Michaaela Šojdrová v ČT

Chci kandidovat do Evropského parlamentu! Za KDU-ČSL. 

Mnozí to víte, někteří to tuší, někdo to už někde četl. Rozhodla jsem se to napsat a říct to tady veřejně a oficiálně. Takže. Ano, chci kandidovat do Evropského parlamentu. 

Mám radost, že v KDU-ČSL už teď řesíme kandidátky a kandidáty. Ukazuje to naši vnitřní sílu. A proč do toho jdu?

Pořád mám dost energie a velké plány a ideály, za které chci v Evropském parlamentu bojovat. Mám pořád velkou chuť do práce. A že jí před námi je pořád hodně.

Moji srdeční záležitostí je pomoc rodinám a dětem v nouzi. V Česku, Evropské unii a na Ukrajině. Tam jsem v dubnu byla 6 dní a navštěvovala jsem sociální zařízení, které pomáhají dětem a rodinám. Řešila jsem, jak jim můžeme pomoci.

Veřejně jsem aktivní přes 20 let. Znáte mě a víte, že často jdu proti názoru většiny. Toho se opravdu nebojím.

Být křesťanskou demokratkou není občas jednoduché. Jsem ale přesvědčena o tom, že moji voliči, příznivci a přátelé si na mě cení několika věcí. Jasného a pevného přesvědčení. Nikde a nikdy jsem neskrývala svoje názory, i když nebyly populární. Jasně se hlásím ke křesťanské demokracii.

Křesťanští demokraté vytvořili Evropskou unii a naším společným úkolem v Česku a Evropě musí být, aby Evropská unie fungovala, jak má.

Pracuji ve Výboru pro zemědělství a venkov a také ve Výbor pro kulturu a vzdělávání. Mám tam dost rozdělané práce a chci ji dokončit.

Dostávám často otázky, kolik mandátů KDU-ČSL může získat. Já udělám maximum pro to, abychom měli jako lidovci skvělý výsledek. Možná si ještě pamatujete rok 2019 a 2014. Navštěvovala jsem spoustu míst v celé zemi, mluvila s našimi voliči i odpůrci. Přesvědčovala a vysvětlovala. Věřím v nás a věřím, že máme na to, abychom uspěli.

Budu upřímná. Uvažovala jsem, zda do toho znovu jít. Říkala jsem si, jestli jsou voliči a občané s mojí prací spokojeni. Člověk se nezavděčí všem. To vím. Ale moje cesty po Čechách, Moravě a Slezsku mě přesvědčily. Mluvila jsem s hodně lidmi a vyjadřují mi podporu. To člověku dodá vždycky hodně sil.

Máte na mě nějaké otázky? Komentáře? Chcete se mě na něco zeptat? Klidně mi napište. Ráda odpovím. Moc děkuji a těším se na naše lidovecké primárky 20. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

bodejť by nechtěla , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 04.05.2023 12:12:01
takové peníze a zajištění na několik generací. A práce a zodpovědnost žádná. Musí jen poslouchat, šoupat nohama a kývat jako oslice.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…