Šojdrová (KDU-ČSL): Lepší pravidla pro ochranu zaměstnanců proti rakovině

28.10.2017 21:16

Ve středu 25. října, Evropský parlament schválil novelizaci směrnice týkající se ochrany zaměstnanců před expozicí karcinogenům a mutagenům. Podle novely by mělo být do seznamu látek, u nichž jsou stanoveny limity pro vystavení, přidáno jedenáct dalších škodlivin.

Šojdrová (KDU-ČSL): Lepší pravidla pro ochranu zaměstnanců proti rakovině
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

„Podle statistik je v Evropě rakovina druhou nejčastější příčinou úmrtí. Je zřejmé, že dlouhodobé vystavování určitým látkám na pracovišti je rozhodně jedním z rizikových faktorů. Podle údajů Evropské agentury pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci dojde ročně v Evropské unii až ke stotisícům úmrtí způsobených rakovinou nabytou při povolání. Zdravotní problémy a tyto ztráty jsou samozřejmě na lidských životech nenahraditelné, ale dají se vyčíslit také ekonomicky, údajně ztrátou čtyř až šesti procent hrubého domácího produktu,“ říká Michaela Šojdrová (KDU-ČSL)

„Předložený text zaručuje pracovníkům vysokou úroveň bezpečnosti a ochrany zdraví, zároveň však nepůjde o nadměrnou zátěž pro malé a střední podnikatele. Jsem ráda, že se podařilo nalézt rozumný kompromis,“ dodává Šojdrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL