Solařová (ANO): Nová parkovací místa u nemocnice budou zdarma

06.03.2023 22:59

Parkoviště u restaurace Diana na ulici MUDr. Jana Janského v blízkosti nemocnice bude opět sloužit jako veřejné parkoviště. Rada města schválila pronájem pozemku od soukromého majitele na svém dnešním zasedání.

Solařová (ANO): Nová parkovací místa u nemocnice budou zdarma
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„V okolí nemocnice se neustále potýkáme s nedostatkem parkovacích míst. Kromě návštěvníků nemocnice zde musí najít parkování i lidé, a ti především, kteří v lokalitě bydlí. Proto jsme se dohodli s majitelem parkoviště u restaurace, která je nyní zavřená, na pronájmu. Parkování zde bude možné od 1. dubna a bude zdarma,“ vysvětluje starostka města Ivana Solařová. Na nově zpřístupněném parkovišti zaparkuje asi 34 aut. Parkoviště tak doplní dvacet šikmých parkovacích stání, která byla opodál u komunikace zpřístupněna na konci minulého roku.

Soukromý pozemek u restaurace sloužil jako parkoviště i v minulosti. Pronájem byl ale ukončen kvůli znovuotevření provozovny.

Další parkovací místa vzniknou ještě letos v Příměticích, ve vnitrobloku na ulici Horní Česká a také u vlakového nádraží. Dohromady tak přibyde více než 200 nových míst k parkování automobilů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…