Štěpánek (Trikolora): Fialova vláda opět překonala vlastní dno

04.04.2024 9:02 | Komentář

Předseda vlády a ODS Petr Fiala napsal: „Odhalili jsme proruskou síť...

Štěpánek (Trikolora): Fialova vláda opět překonala vlastní dno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

... která rozvíjela operaci s cílem šířit ruský vliv a podkopávat bezpečnost v celé Evropě. Na sankční seznam jsme proto přidali dvě fyzické a jednu právnickou osobu, tuzemské orgány následně zajistily jejich majetek… Jde o citlivé záležitosti, proto jistě pochopíte, že detailů nemohu sdělit mnoho. Jedno chci ale podtrhnout. Kroky, ke kterým jsme v posledních dvou dnech přistoupili, jsou výsledkem mezinárodní spolupráce, na jejímž začátku jsme stáli a kterou úspěšně koordinujeme. Jsem hrdý na to, že to jsme právě my, kdo ukázal sílu a schopnost včas a dobře rozhodnout.”

Přemýšlel jsem nad tím, co mi Fialovy věty evokují. A první, co mě v souvislosti s tímhle blábolem napadlo, jsou Mňačkovy Opožděné reportáže. Ty neuvěřitelné příběhy z 50. let, kdy ve jménu nějaké ideologie triumfovaly lidská hloupost, křiváctví a zneužívání moci. Fialova vláda opět překonává své vlastní dno. Svými činy nás už nevrací pouze do normalizačních sedmdesátých let, nýbrž přímo do propagandistického pekla let padesátých. Jednu věc by ale tyhle zločinné politické kreatury měly mít na paměti: Nic netrvá věčně! Ano, jejich čas dotikává a zoufalí lidé dělají zoufalé věci.

Ono už to tak chodí. Dnešní skutky zcela jistě budou předmětem budoucího vyšetřování. Úplně stejně jako byly a jsou předmětem vyšetřování zločiny totality minulé.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bolševici u moci., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 04.04.2024 10:53:16
Vláda, která zavádí cenzuru, šmírování lidí a trestá, vyhazuje lidi z práce nemůže být demokratická. Ano tato vláda je totalitní, stejná jako ta bolševická.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…