Suchý (TOP 09): Pokojné a požehnané Velikonoce

13.04.2020 8:39

V uplynulých týdnech je naše společnost vystavena zatěžkávací zkoušce. Nejvíce pak ti, kteří jsou v „první linii“, bez jejichž plného nasazení bychom se neobešli, a kterým patří moje upřímné díky.

Suchý (TOP 09): Pokojné a požehnané Velikonoce
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Mám na mysli zdravotníky, zaměstnance sociálních služeb, policisty, hasiče či vojáky, ale také všechny lidi v zásobování a v obchodech či lékárnách. Velké poděkování patří také všem pedagogům. Současná opatření velkou měrou dopadají také na řadu živnostníků. I když na ně stát zapomněl, snažíme se jim prostřednictvím našich zastupitelů ve městech a obcích jejich nelehkou situaci ulehčit tam, kde je to možné, například odkladem či odpuštěním nájmů.

Ukazuje se, že i navzdory nekompetentní vládě, je v naší společnosti mnoho těch, kdo jsou v krizové situaci rychle a nezištně pomoci. Velice si toho vážím a všem, kdo pomáhají, patří můj dík.

Nouzový stav a karanténa zasáhly do života nás všech, opatření zavedená státem proti šíření koronaviru se dotknou i letošních svátku Velikonoc, kdy se nebude konat tradiční koledování a lidé nebudou moci k tomuto svátku setkávat ve větších skupinách, a tedy ani v kostele. Společně se však můžeme přidat k výzvě českých a moravských biskupů a na Bílou sobotu po setmění zapálit za okny svých domovů svíčku.

Pojďme čas Velikonoc využít k odpočinku, přemýšlení a nabrání nových sil.

Přeji Vám požehnané velikonoční svátky, klidnou mysl, a především zdraví pro Vás i Vaše blízké.

Petr Suchý, předseda TOP 09 Plzeňského kraje

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.