Šulc (SPOZ): Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský se už možná dočista zbláznil

11.02.2021 12:09

Jak jinak si totiž racionálně vysvětlit fakt, že Ústavní soud, v čele právě s Pavlem Rychetským zrušil část „svého“ volebního zákona v době, kdy volební kampaň už dávno začala, a navíc prohlásit, že se mu toto rozhodnutí nezdá ani natolik závažné, že by mělo na politické scéně vyvolávat jakékoliv emocionální reakce.

Šulc (SPOZ): Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský se už možná dočista zbláznil
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Nebo je za touto kauzou něco víc? Něco jiného?

To, že byla stížnost ze strany senátorů STAN, TOP09 a KDU-ČSL na Ústavním soudě zaparkovaná tři roky a nikomu to nijak zvlášť nevadilo a najednou v tu nejmíň vhodnou dobu to Ústavní soud rychlostí blesku vytáhne, projedná a odhlasuje je přinejmenším velmi podivné.

Ústavní soud takto rozhodl i přes veřejné obavy prezidenta republiky Miloše Zemana, že by tento verdikt mohl v ČR vyvolat ústavní rizika.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Existují tak tři možné varianty, co nebo kdo přiměl Ústavní soud rozhodnout o zrušení části volebního zákona v tak těžké době, kdy se vláda potýká s pandemií Covid-19, ekonomickou situací a kdy už volební kampaň začala.

První varianta je ta, že se pan předseda Ústavního soudu už opravdu zbláznil (potom bych proto měl i jisté pochopení), nebo tak učinil z důvodu nějakého přislíbení něčeho, nebo, jak se hovoří v kuloárech, jsme svědky odstartování volební kampaně na prezidenta ČR 2023 za podpory hnutí STAN. Každopádně tak nebo tak se jedná o tvrdě zaťatou sekeru do současné politické situace v ČR s jasným úmyslem, pokud možno co nejvíce, poškodit hnutí ANO a u toho si současně malinko přihřát svoji polívčičku.

Jak vysvětlit někomu to, že se pravidla hry mění v již zahájeném zápase.

To, že by si někdo mohl myslet, že pana předsedu Ústavního soudu najednou, po třech letech, osvítila nějaká múza a on v zájmu ochrany Ústavy, demokracie a spravedlnosti, během pár dnů takto rozhodl, je absurdní.

Martin Šulc
předseda SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce