Svobodní: Izrael má právo na pokojnou existenci i na adekvátní reakci

10.10.2023 10:58 | Ze sítí

Stanovisko strany na platformě X k útoku palestinských teroristů proti Izraeli

Svobodní: Izrael má právo na pokojnou existenci i na adekvátní reakci
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Svobodní zásadně odsuzují útok palestinských teroristů proti Izraeli. Izrael má plné právo a morální povinnost na tuto agresi odpovědět všemi nutnými prostředky. Věříme, že izraelská armáda útok odrazí, násilné řešení konfliktů bude po zásluze potrestáno a barbarské chování se nestane normou.

Kategoricky odmítáme domáhání se práva na sebeurčení prostřednictvím pošlapání práva na život, svobodu a majetek druhých. Zdůrazňujeme, že neexistuje nic jako “právo Palestinců na vlastní stát”. Pojem právo se totiž nevznáší ve vzduchoprázdnu a nutně se musí odvíjet od práv jednotlivce. Ani dlouhodobá složitosti situace v regionu blízkého východu nijak nepopírá tento klíčový princip. Jestliže Palestinci neuznávají základní práva na život, svobodu a majetek, nemohou z této premisy získat žádná práva odvozená jako právo na sebeurčení či jakési právo na vlastní stát.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36097 lidí

Zcela zásadně také odsuzujeme dlouhodobou politiku Evropské unie vůči Izraeli a Palestině. Evropská unie věnovala Palestincům celkem více než 8,5 miliardy eur. Údajně na rozvoj. Tyto peníze však byly nepochybně využity na vyzbrojení teroristů. Jako členská země EU tedy neseme na útoku na Izrael také svůj díl viny. Konkrétní osoby zapojené v rámci struktur EU do projektů pomoci Palestině musejí nést politickou zodpovědnost stejně jako ti, kteří tuto pomoc prosazovali a obhajovali. Morálně vzato mají na svých rukách krev nevinných Izraelských obětí.

Co by nás mělo znepokojit, je propalestinská pátá kolona, která nyní radostně slaví v ulicích mnoha evropských měst, chovající se jako nepřátelé uvnitř vlastních hradeb. Je potřeba vyjádřit uspokojení nad tím, že Česká republika stále ještě patří mezi nejbezpečnější země světa, a proto v ulicích Prahy nebo Brna muslimové útok proti Izraeli neoslavují. I zde vidíme, proč je potřeba kategoricky odmítnout migrační politiku na úrovni EU, především migrační kvóty maskované nově jako tzv. migrační pakt, a české politiky, kteří migrační pakt vítají a prosazují, označit nejen za zrádce suverenity naší republiky, ale také za lehkomyslné hazardéry s naší bezpečností.

Republikové předsednictvo strany Svobodní

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…