Svobodní představili své kandidáty do EP 2024 v mikulášském duchu

05.12.2023 14:23 | Tisková zpráva

Svobodní, kteří hájí pravicové hodnoty, svobodu a odpovědnost jednotlivce, zveřejnili jména svých hlavních kandidátů do Evropského parlamentu. Tito tři kandidáti byli zvoleni v primárních volbách strany, které se zúčastnilo téměř 1100 členů a registrovaných příznivců. Na Mikuláše si Svobodní zvolili netradiční způsob prezentace svých kandidátů, když je představili jako mikulášské trio.

Svobodní představili své kandidáty do EP 2024 v mikulášském duchu
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní

Lídrem kandidátky je předseda strany Libor Vondráček, který je právníkem a odborníkem na ústavní právo. Na druhém místě je Matěj Gregor, který je zastupitelem obvodu Ostrava - Vítkovice, Moravskoslezským krajským předsedou a vyslancem mladé generace na mnoha fórech. Třetí místo obsadil Karel Diviš, bývalý prezidentský kandidát a podnikatel v oblasti informačních technologií. V době voleb bude těmto třem kandidátům v průměru 33 let, což jsou Kristova léta, tedy ta nejlepší. Svobodní věří, že jejich kandidáti jsou v plné síle a schopnosti hájit svobodu a pravici v Evropě.

Toto „mikulášské trio“ chce v evropských volbách uspět a získat zastoupení v Evropském parlamentu, kde chybí za ČR pravice, která by bránila zbytečným regulacím, zvyšování daní a omezování osobních svobod. Svobodní se staví proti přijetí eura, proti společnému dluhu a proti zelenému údělu. Svobodní chtějí, aby Česká republika byla suverénní a spolupracovala s ostatními zeměmi na základě dobrovolnosti a vzájemného prospěchu.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí

Lídr kandidátky Libor Vondráček k tomu řekl: “Pro tyto volby máme nejsilnější kandidátku, jakou jsme kdy měli. Velmi intenzivně vnímáme potřebu, aby v Bruselu byl alespoň někdo, kdo používá zdravý rozum. I kdybychom byly pouze menšinovým disidentským hlasem, myslíme si, že opozice proti tak zjevně špatným věcem jako je likvidace evropského průmyslu a jeho přesun do zámoří nebo podpora radikálních islamistických hnutí na Blízkém východě musí být přítomná. Velmi důležitá je také opozice proti oklešťování svébytnosti České republiky plánovaným zavedením eura nebo podepisováním migračních paktů. Tým, který jsme spolu s Matějem a Karlem dali dohromady má pro to nejlepší předpoklady a od nikoho jiného na českém politickém spektru to čekat nelze.“

Matěj Gregor, který je vyslanec mladé generace, dodal: “Mladí lidé jsou často zklamáni z politiky, která jim nedává prostor k seberealizaci a podnikání. My jim chceme nabídnout svobodu, která je nejlepším základem pro rozvoj a prosperitu. Chceme, aby mladí lidé měli možnost studovat, pracovat a cestovat, kde chtějí, bez zbytečných omezení a povinností. Chceme, aby mladí lidé měli budoucnost v České republice, která bude nezávislá a konkurenceschopná.”

Karel Diviš, který je zkušeným podnikatelem, uvedl: "Na vlastní oči bohužel vídám dopady zcela nekoncepčních a často i nesmyslných regulativ a opatření, která se na nás z EU valí. Česká vláda bohužel pouze krčí rameny a tváří se, že s tím nedokáže nic dělat. Je tedy nutné volat na poplach už, když se tyto zoufalé věci připravují v centrále EU. Naše energetika a průmysl musí mít v Bruselu zastánce, který bude ochoten za jejich zájmy opravdu bojovat a hlasitě upozorňovat na frontální útok, který proti nim, často zcela fanaticky, vedou různí aktivisté ve spojení s byrokraty."

Svobodní jsou pravicová strana, která vznikla v roce 2009. Mezi její hlavní cíle patří snížení daní a zrušení dotací, vyrovnání státního rozpočtu, omezení státní byrokracie a zavedení lidového veta, hájení osobních svobod a práv. Svobodní mají své zastupitele v mnoha obcích a městech. V roce 2020 získali svého senátora Jaroslava Chalupského, který kandidoval jako nestraník za Svobodné v obvodu Pelhřimov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…