Svobodní se rozrůstají: Po sněmu oznámil vstup do strany i Karel Diviš

12.11.2023 20:30 | Tisková zpráva

Karel Diviš se rozhodl pro vstup do strany Svobodní po sobotním sněmu, kde se také představila nová členka Svobodných, ekonomka Markéta Šichtařová. Oba noví členové zdůraznili, že se ztotožňují s programem Svobodných, který hájí svobodu, prosperitu a nezávislost České republiky.

Svobodní se rozrůstají: Po sněmu oznámil vstup do strany i Karel Diviš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Diviš

„Svobodní jsou jedinou pravicovou stranou, která má jasnou vizi pro budoucnost naší země. Chceme co nejmenší zasahování státu do života občanů, nižší daně, menší byrokracii, větší podporu podnikání a inovací, ochranu soukromí a osobních práv, odmítnutí eura a dalších nadnárodních integrací. Jsem rád, že mohu mezi naše členy přivítat osobnosti jako jsou Markéta Šichtařová a Karel Diviš,“ uvedl předseda strany Libor Vondráček.

Vzhledem k tomu, že jsem byl již od dětství, v době reálného socialismu, naštěstí vychováván ke svobodnému, zodpovědnému a tržnímu uvažování, nevidím jinou možnost než posílit a pozvednout poslední pravicovou sílu v této zemi, a to bez ohledu na moje ambice či jakékoliv volební výsledky,“ okomentoval své rozhodnutí pro vstup Karel Diviš.

„Jako ekonomka jsem vždy kritizovala neefektivní a plýtvavé hospodaření státu, které vede k zadlužování a k ohrožování budoucnosti našich dětí. Svobodní jsou strana, která chce zastavit tento trend a nastolit zdravou a udržitelnou ekonomiku, která bude založena na tržních principech, konkurenci a odpovědnosti. Proto jsem se rozhodla vstoupit do jejich řad a společně s nimi bojovat za lepší a prosperující Česko,“ řekla Markéta Šichtařová.

Svobodní se také připravují na blížící se volby do Evropského parlamentu, které se budou konat v roce 2024. Strana chce v těchto volbách získat aspoň dva mandáty. Svobodní chtějí v Evropě hájit zájmy České republiky, bránit její suverenitu a spolupracovat s dalšími euroskeptickými a liberálními stranami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…