TOP 09: Nezávislost České televize musíme bránit

19.10.2019 14:09

Sněmovna projednala výroční zprávy České televize. TOP 09 pokládá nezávislá veřejnoprávní média za jeden ze základních pilířů demokratické společnosti a považuje za nesmírně důležité podpořit nezávislost médií zejména v současné době, kdy jsou veřejnoprávní média pod velkým tlakem politiků.

TOP 09: Nezávislost České televize musíme bránit
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Při projednávání výročních zpráv České televize se může objevit snaha omezit nezávislost této veřejnoprávní instituce, a to nelze v žádném případě dopustit. Jestli nám záleží na demokracii v této zemi, musíme nezávislost České televize bránit, i když se nám nemusí líbit všechny reportáže, které o nás natočí,“ uvedl Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP 09.

„Veřejnoprávní média jsou v každé svobodné zemi jedním ze základních pilířů demokracie, protože novináři plní úlohu kontroly mocných. Těm jsou trnem v oku a tlak na tato média roste. Chceme, aby výroční zprávy České televize byly již konečně Sněmovnou schváleny a tlak, který je prostřednictvím oddalování tohoto hlasování utvářen, tak skončil,“ dodala první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.