Trikolora: Fialův kabinet ignoroval postoj velké části veřejnosti

13.04.2023 8:03 | Tisková zpráva

Stanovisko Trikolory k rozhodnutí vlády zrušit 300 poboček České pošty

Trikolora: Fialův kabinet ignoroval postoj velké části veřejnosti
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Vláda, přes četné protesty občanů, odsouhlasila návrh ministra vnitra Rakušana (STAN) na masivní rušení poboček České pošty. Proti tomuto záměru se postavila řada hejtmanů, starostů a také organizací seniorů a lidí se zdravotním handicapem. Právě jich se zrušení tří stovek poboček dotkne nejvíc. Fialův kabinet však postoj velké části veřejnosti ignoroval. Trikolora opětovně proti tomuto postupu vlády a Rakušanova ministerstva protestuje. Státní poštu považujeme nejen za důležitou veřejnou službu, ale její pobočky i historicky za místa, kam si lidé chodí pro informace, radu a pomoc.

Anketa

Který z uvedených lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 11593 lidí

Vláda si zjevně neuvědomuje, o jak necitlivý zásah do života tisíců zejména starších lidí se jedná. Zkomplikuje jim přístup k jejich důchodům a také k penězům na účtech, protože pro tisíce seniorů funguje pošta jako bankomat. Další nepříjemností bude vyzvedávání uložených zásilek, stejně jako dosažitelnost Czech pointů. Pro zdravotně postižené byly na některých pobočkách zbudovány bezbariérové přístupy. Právě těm hrozí v mnoha případech zrušení bez rovnocenné náhrady. A to bez ohledu na vzdálenost, kterou budou muset handicapovaní cestou na vzdálenější pobočku urazit.

Podle ministra vnitra Rakušana jde o krok, který umožní přežití České pošty. To je po více než jeden a půl roce jeho řízení resortu neuvěřitelné zdůvodnění. Dnes už se nelze vymlouvat na předchozí vlády, dnes už nese ministr vnitra za současný stav plnou odpovědnost. Je nezbytné se ptát, co vedení ministerstva a České pošty za tuto dobu udělalo? Jak se mohlo stát, že po více než 18 měsících hrozí jednomu z nejvýznamnějších státních podniků likvidace? Je snad stav České pošty ukazatelem výsledků činnosti pětikoaliční vlády? Děsivé výsledky hospodaření státu za první čtvrtletí letošního roku svědčí o tom, že Česká pošta nebude výjimkou.

Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory
Václav Musílek, předseda KO Trikolora Praha

V Praze 12. 4. 2023

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…