Trikolora varuje před nezodpovědnou militaristickou politikou

07.03.2024 9:15 | Tisková zpráva

Stanovisko Trikolory k výrokům prezidenta Pavla o zapojení českých vojáků do války

Trikolora varuje před nezodpovědnou militaristickou politikou
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Když předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová varovala před volbou Petra Pavla prezidentem republiky, a to pro jeho militaristické a válečnické výroky, poslanec Petr Letocha (STAN) na ni podal trestní oznámení. Majerová následně čelila šetření kriminální policie. To vše v roce 2023 a v zemi, kde je ústavně zaručena svoboda projevu. Až k takovému totalitnímu dnu se naše země propadla za vlády Petra Fialy a jeho pětikoalice. Zda a jak policie své šetření uzavřela, dodnes nevíme.

Po roce Petra Pavla v úřadu prezidenta republiky už ale víme, že Majerová se nemýlila. Naposledy se Pavlova ochota zavléci naši zemi do války projevila během návštěvy francouzského prezidenta Macrona. Jeho výrok: „Jsem pro to, abychom hledali nové způsoby včetně pokračující diskuse o možné přítomnosti na Ukrajině,“ nelze interpretovat jinak, než jako sondáž, respektive přípravu k vyslání našich vojáků na území Ukrajiny.

Trikolora varuje před nezodpovědnou militaristickou politikou Petra Pavla a dalších našich i unijních politiků, jež může Evropu i svět zavléci do třetí světové války. Tyto politiky je potřeba odstavit od moci dříve, než kvůli jejich neschopnosti a neochotě řešit mezinárodní spory diplomatickou cestou zemřou další tisíce lidí.

První příležitost se nabízí v červnových volbách do Evropského parlamentu. Přijďte podpořit koalici SPD a Trikolora! Přijďte podpořit mírové řešení!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zuna (TOP 09): Migrační pakt je krok správným směrem. Pracujeme dál

13:02 Zuna (TOP 09): Migrační pakt je krok správným směrem. Pracujeme dál

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.