Tylová (Piráti): Zastupitelstvo odmítlo zbourání usedlosti Nové dvory

03.10.2018 20:21

Na včerejším zasedání zastupitelstvo MČ Praha 12 vyjádřilo nesouhlas se změnou kódu z F na H na místě zemědělské usedlosti Nové dvory z poloviny 19. století, která znamená jejich zbourání.

Tylová (Piráti): Zastupitelstvo odmítlo zbourání usedlosti Nové dvory
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Zastupitelstvo MČ Praha 12 se tak připojilo ke stanovisku MČ Praha 4, která také se změnou nesouhlasila. Zatím ze změnou nesouhlasilo ani zastupitelstvo hl. m. Prahy na jednání 6.9.2018, ale definitivně ji neodmítlo, takže o změně bude ještě hlasovat po volbách.

Návrh na nesouhlas předložila Eva Tylová zastupitelka MČ Praha 12 za Piráty, Zelené a LES a pirátská kandidátka na senátorku, která k tomu uvádí: "Žádost předkládá Společnost Fisolta plus s.r.o, která usedlost přestavěnou na administrativní budovu, vlastní. Z předloženého záměru společnosti Fisolta s.r.o. vyplývá, že chce usedlost z 19. století zbourat a místo ní postavit věžák a k tomu změnu kódu potřebuje. Kód F totiž je již vyčerpán na stávající věžáky. Společnost pozemek koupila s kódem, který zbourání udeslosti neumožňuje, proto nemá žádný morální nárok na to, aby kód byl změněn".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…