Válková (ANO): Piráti, ukažte vůli skutečně zvednout ruku

24.06.2022 14:51

Projev na 28. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 24. června 2022 k zákonu o pomoci v hmotné nouzi

Válková (ANO): Piráti, ukažte vůli skutečně zvednout ruku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Válková

No, milé kolegyně, kolegové,

teď bych to řekla, jak to říká vždycky okřídleně Patrik Nacher, a nechci mu to brát, nepočítala jsem s tím, že tady vystoupím. Ale opravdu já jsem vkládala dost velké naděje - a víte, že jsem nadstandardně spolupracovala, myslím si, s Piráty a docela úspěšně na některých návrzích, i ke kritice hnutí ANO, které se nakonec neprohlasovaly, byla to Istanbulská úmluva, ta vůbec nepřišla, byl to dětský ombudsman, kde jsme se - to jsem zvědavá, jak budou Piráti teď hlasovat - dohodli na zřízení té instituce a byl připraven komplexní pozměňovací návrh.

A velmi dobře si pamatuji všechny ty návrhy, kdy jsem velmi souzněla s těmi přístupy, které Piráti - a já teď budu optimistická - razili a doufám, že razí, že se za chvíli přesvědčíme o tom, že - pro mě to bylo také velmi zklamáním - paní Olga Richterová nepřijala tu pozici ministryně práce a sociálních věcí, já si myslím, že by byla dobrou ministryní a že se neměla zaleknout a určitě bych s ní ráda spolupracovala jako opoziční poslankyně. Ale budiž.

Ale teď bych se připojila k tomu apelu, který tady před chviličkou řekla paní poslankyně Pastuchová, moje kolegyně z hnutí ANO vašim prostřednictvím, paní místopředsedkyně, aby ukázali tedy tu vůli skutečně zvednout tu ruku a splnit ty sliby, které říkali v minulosti. Pak budu ráda, že jsem s touto stranou úzce spolupracovala a budu s ní ráda spolupracovat, byť je, pokud ona bude mít zájem, byť je teď v koalici.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…