Veleba (SPO): Vše při starém. Partajní zájmy opět nadřazeny

15.07.2014 9:00

Dosavadní neschopnost vládní koalice vybrat odpovídajícího kandidáta na post eurokomisaře a způsob vedení debaty na toto závažné téma ukazuje v celé nahotě skutečný stav věcí, skutečnou tvář a skutečnou podobu vládních vztahů. Zájmy České republiky jsou opět v podání této reprezentace daleko za zájmy partajními.

Veleba (SPO): Vše při starém. Partajní zájmy opět nadřazeny
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Vyjadřuji proto velké znepokojení z neschopnosti současné vládní koalice dohodnout se na jménu eurokomisaře v Evropské komisi.

Vyjadřuji politování, že přednější pro strany vládní koalice jsou jejich partajní zájmy, které staví nad zájmy České republiky.

Jsem zklamán, že vše co strany této vládní koalice slibovaly voličům, mimo jiné tedy podporu českých zájmů v Evropské unii, zůstalo pouze na papíře.

Vše zůstává při starém. Partajní a osobní ambice šéfů parlamentního uskupení Bohuslava Sobotky, Andreje Babiše a Pavla Bělobrádka, bohužel, nedovolují smysluplnou dohodu ve prospěch naší země. Nabízí se proto otázka, zda tento styl vládnutí, kromě prázdných slov a slibů, přinese i to, co zmínění pánové slibovali ve volebních programech a k čemu se zavázali v programovém prohlášení vlády.

Vyzývám pana premiéra Bohuslava Sobotku a pány vicepremiéry Andreje Babiše a Pavla Bělobrádka, aby přestali mezi sebou bojovat a začali pracovat ve prospěch občanů a zájmů České republiky.

Jan Veleby, senátor a předseda SPO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.