Vích (SPD): Je Změna pro Liberecký kraj opravdovou změnou?

14.07.2016 7:26

Kritika ostatních politických stran a hnutí a neschopnost prosadit vlastní programové priority jsou hlavními taháky koalice ZpL, Strany zelených a nezávislých kandidátů v nadcházejících krajských volbách v Libereckém kraji.

Vích (SPD): Je Změna pro Liberecký kraj opravdovou změnou?
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

V těchto dnech mnozí z nás našli ve svých poštovních schránkách v Liberci a okolí noviny spolku Změna pro Liberecký kraj (ZpL), který má ambice na volební úspěch v rámci nadcházejících krajských volbách a navrhuje na hejtmana sportovkyni Zuzanu Kocumovou. Jedná se o krajskou koalici složenou z hnutí Změna, Strany zelených a nezávislých kandidátů. Při přečtení tohoto plátku se můžete dozvědět, co všechno Starostové pro Liberecký kraj a ostatní politické subjekty udělaly za uplynulé období špatně a jak je policií obviňován z korupce současný hejtman Martin Půta (zdůrazňováno opakovaně několikrát na více místech) za zneužívání evropských dotací.

Jejich krajská politická témata jsou - jak to všechno nejde; co by chtěli a nedokázali; kritika vedení DPMLJ; závist a zloba politických soupeřů; co s dotacemi; cyklostezky a zeleň. Jedna stránka je věnována kontroverznímu bývalému primátorovi Janu Korytářovi (hnutí Čmelák financované převážně z grantů a dotací) a tomu, jak pracuje ZpL ve spolupráci s ANO pouze pro Liberec. ZpL je mj. politický subjekt, který si platí pana novináře (?) Jaroslava Tauchmana, který na stránkách nasliberec.cz vytrvale očerňuje a špiní jejich veškerou politickou opozici v rámci Liberce a kraje. Nás z hnutí SPD nazývá ve svých článcích lůzou, póvlem a chátrou, což je v konečném důsledku na zvážení podání žaloby. Závěrečná stránka je věnována mj. volebnímu modelu pro Liberecký kraj firmy SANEP, kde naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) nějak zapomněli s našimi preferencemi 6,8% (bez započtení koaliční SPO) uvézt.

Navíc naše krajské volební preference dále pomalu stoupají. To může mít dva důvody. Buďto jako lůza, chátra a póvl jim za to uvedení nestojíme, anebo mají z našich volebních preferencí oprávněné obavy. Voliči v říjnu rozhodnou, ale tento volební program nemá naději na zásadní úspěch. Liberecký kraj není jenom Liberec, ale také Frýdlantsko, Českolipsko, Semilsko a Jablonecko. Na občany žijící v těchto lokalitách by měli představitelé spolku ZpL myslet ve svém volebním programu v první řadě a nikoliv pouze poukazovat na chyby a nedostatky u ostatních politických stran a hnutí v rámci krajského politického spektra!

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu