Vondráček (ANO): Jde o to, jestli naši budoucnost určí lidem odcizená (j)elita

10.10.2023 7:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k slovenským parlamentním volbám

Vondráček (ANO): Jde o to, jestli naši budoucnost určí lidem odcizená (j)elita
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

Přečetl jsem si text Ing. Weigla o slovenských volbách a dění okolo. Kromě jiného konstatuje, že “voliči vsadili na zkušenost a kompetenci obou levicových stran a jejich lídrů, a naopak nedopustili vítězství masivně protěžované dosud neparlamentní strany Progresivné Slovensko, vedené mladým prominentem, místopředsedou Evropského parlamentu Michalem Šimečkou”.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36099 lidí

Pak jsem objevil pár následných komentářů na sociálních sítích, kde se autoři podivují, jak je to možné, že levice jsou teď pro pana prezidenta Klause a jeho Institut ti dobří. Okamžitě mě v tu chvíli napadla jako první reakce: Co jsme si, to jsme si. Když jde o všechno, musí staré názorové spory stranou.

Pravice nebo levice, vzal to ďas. Teď jde o to, jestli naši budoucnost určí názorově nivelizovaná, progresivistická, lidem odcizená (j)elita, nebo je šance na návrat reálné politiky, řešící rozumným způsobem existující potřeby občanů a státu. Někdo tomu může říkat konzervatismus.

Poprvé si tento až epický střet dvou světonázorů můžeme vyzkoušet už v červnu 2024 při evropských volbách. Doufám, že nemusím zdůrazňovat, na které straně budu stát já a naše hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.