Vondráček (Svobodní): Jedničky ani pětka za boj s inflací a dluhy české občany nepotěší

30.06.2023 14:55 | Tisková zpráva

Svobodní oznámkovali na konci školního roku vládu pětikoalice. Současná vláda sice dostala od Svobodných skoro samé jedničky, ale paradoxně tím české občany nepotěší.

Vondráček (Svobodní): Jedničky ani pětka za boj s inflací a dluhy české občany nepotěší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

Studijní program, který si zvolila a předměty, kterým se věnuje, totiž občanům České republiky podle Svobodných moc nepřináší.

V předmětu „Boj s veřejným dluhem a inflací“ vláda podle Svobodných dokonce propadá a „Plnění programového prohlášení vlády z roku 2021“ zvládá pouze dostatečně. Ani cizí jazyky vládě příliš nejdou, přestože se její zástupci dříve vysmívali angličtině Aleny Schillerové. Češtinu má naopak vláda oproti té minulé výbornou.

Svobodní přitom upozorňují, že kromě češtiny jsou všechny předměty, za které byla vládě udělena jednička, nedůležité nebo škodlivé, a věnovat by se jim měla méně nebo vůbec.

Podrobně se k působení vlády vyjádřil předseda strany Libor Vondráček: „Vláda se na půdě školy věnuje hlavně vysílání signálů o přestávkách a neustále při výuce na sebe upozorňuje PR aktivitami, tedy jinak, než by měla. V plnění domácích úkolů a řešení toho, co řešit za ni nikdy jiný nevyřeší, ovšem zaostává.“

„Zavedení stropů na začátku školního roku opsala vláda od vlády minulé a podezřele podobná je vládě minulé i v dalších směrech. Např. vládní tiskovka k daňovému balíčku byla podobně zmatená jako dřívější tiskovky ke 135 programům Karla Havlíčka (COVID-1, COVID-2, COVID hotel, COVID lyže apod.). Spokojeni tedy nejsme, a v jednom předmětu je to na reparát,“ doplňuje Libor Vondráček s upozorněním, že má vláda evidentní kázeňské problémy zejména s opisováním:

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL