Výborný (KDU-ČSL): Jenom chci odkázat na programové prohlášení vlády

22.02.2023 15:09

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

Výborný (KDU-ČSL): Jenom chci odkázat na programové prohlášení vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Vážená paní místopředsedkyně, pane ministře, paní ministryně, kolegyně kolegové,

tak já bych jenom připomněl, vaším prostřednictvím, kolegům, jak tady zaznělo. Tak prosím, pan předseda poslaneckého klubu TOP 09 je Jan Jakob. Kolega Nacher si vzpomněl na své dřevní doby v politice a přejmenoval ho na jeho bratra Ondřeje (Poslanec Nacher nesouhlasí.). Tak to je bratr, jestli jsem správně slyšel při té faktické, a pokud ne, tak se omlouvám. V každém případě není Jákob, jak tady opakovaně někteří říkáte, to je biblická starozákonní postava, Ezau a Jákob, ale pan předseda Jan Jakob. Tak to jenom faktické okénko z českého jazyka.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28576 lidí

Nicméně já bych to, prosím pěkně, chtěl vrátit do té skutečně věcné faktické roviny. Pokud tedy, jak jsem slyšel všechna ta vystoupení s faktickými poznámkami, je vyčítáno nějaké rychlé projednávání narychlo a podobně, tak ten termín, to datum tady pan předseda jasně sdělil. A jenom chci odkázat na programové prohlášení vlády. Já vím, že to není vaše vláda, ale my jsme se v tom programovém prohlášení vlády k něčemu jasně zavázali a zároveň jsme od začátku deklarovali, že velká, takzvaná velká novela mediálních zákonů, bude primárně spojena s otázkou financování veřejnoprávních médií. A to opravdu není téma, které by bylo i odborně věcně vydiskutovatelné za několik málo týdnů. Proto jsme ty věci takto rozdělili, všechno ostatní, myslím, je zbytečné.

A teď mi tady dovolte citovat z jednacího řádu § 95 třetí čtení návrhu zákona, odst.2: Ve třetím čtení se koná rozprava, ve které lze navrhnout pouze opravu data účinnosti návrhu zákona, legislativně technických chyb, gramatických chyb, chyb písemných nebo tiskových, úpravy, které logicky vyplývají (Předsedající: Prosím!) z přednesených pozměňovacích návrhů atd. Prosím pěkně, zkusme respektovat jednací řád a jednat.

Děkuji pěkně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…