Zábranský (Piráti): Praha bude odstranění billboardů vymáhat soudně, Czech Outdoor je má nelegálně na 58 pozemcích

01.09.2023 7:17 | Tisková zpráva

Hlavní město Praha podalo žalobu na společnost Czech Outdoor na vyklizení pozemků. V rámci boje s nelegální reklamou přikročila Praha k tomuto kroku poté, co společnost doposud ani přes opakované výzvy neodstranila nelegální billboardy z 58 pozemků města.

Zábranský (Piráti): Praha bude odstranění billboardů vymáhat soudně, Czech Outdoor je má nelegálně na 58 pozemcích
Foto: Repro iDnes
Popisek: Pirátský radní pro bydlení a transaprentnost, Adam Zábranský

„Boj s vizuálním smogem a nelegální reklamou je dlouhodobým programovým cílem Pirátů i naší současné koalice. Billboardy na těchto konkrétních 58 pozemcích už dávno nemají stát. Historickou nájemní smlouvu, na základě které ty billboardové konstrukce stojí, považuje Praha z různých důvodů za neplatnou. I kdyby však platná byla, skončila nejpozději 9. března 2022. Společnost Czech Outdoor však billboardy přes opakované výzvy doposud neodstranila, proto hlavní město přistupuje k podání žaloby na vyklizení,” říká Adam Zábranský, pražský radní pro majetek, transparentnost a legislativu.

Vedení Prahy řeší i jinou venkovní reklamu, než jsou billboardy. V těchto dnech se odstraňují reklamní prvky mobiliáře z centra Prahy, které provozovala společnost JCDecaux.

Zároveň je připravována novela nařízení o regulaci reklamy, aby kvůli jejímu znění přestal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vést s Prahou řízení. Toto nařízení reguluje například reklamní plachty na fasádách domů. Další aktivitou je práce na vymezení legálních plakátovacích ploch a pravidel pro nízkonákladovou reklamu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…