Zajíčková (ODS): Městská část Praha 5 snížila počet zastupitelů

01.07.2022 9:20

V souladu s ustanovením § 88 odst. 2 písm. f) zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů bylo navrženo a schváleno nadpoloviční většinou přítomných členů Zastupitelstva MČ Praha 41 členů pro volební období 2022 – 2026.

Zajíčková (ODS): Městská část Praha 5 snížila počet zastupitelů
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

„Městská část Praha 5 se snaží o postupné snižování finančních nákladů a o úspory. Počet 41 zastupitelů byl i v minulých volebních obdobích a jsem ráda, že volení zástupci půjdou v hledání úspor městské části příkladem.“, dodává starostka MČ Praha 5, Mgr. Renáta Zajíčková (ODS), která zároveň snížení navrhovala.

Zastupitelstvo při stanovení počtu svých členů přihlédlo zejména k počtu obyvatel, velikosti obvodu a k vysoké míře rozvoje Prahy 5. „Schválený návrh by neměl diskriminovat dle matematického modelu strany s nižšími preferencemi, zároveň snížení neovlivní kvalitu rozvoje městské části. Nižší počet zastupitelů v žádném případě neohrozí fungování městské části“, dodává Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…