Zámečník (KDU-ČSL): Kraj staví základny záchranářů jako nízkoenergetické

12.03.2023 7:29 | Tisková zpráva

Krajský projekt výstavby nových výjezdových základen pro záchranáře obdrží mimořádnou finanční injekci v podobě stamilionové dotace z Operačního programu Životní prostředí. Informaci o tom kraj obdržel ve čtvrtek 9. března 2023.

Zámečník (KDU-ČSL): Kraj staví základny záchranářů jako nízkoenergetické
Foto: kraj Jihomoravský
Popisek: Jan Zámečník (KDU-ČSL)

„Jde o mimořádnou pomoc. Celkem půjde o cca 232 milionů korun, které pomohou s výstavbou nových výjezdových stanovišť v Bučovicích, Slavkově u Brna, Kyjově, Mikulově, Veselí nad Moravou a dotaci obdrží také již otevřená základna v Boskovicích. Každá z těchto staveb byla totiž navržena a staví se jako nízkoenergetická,“ řekl náměstek hejtmana Jan Zámečník.

Konkrétně ve čtvrtek 9. března otevřená výjezdová základna v Boskovicích přišla na 81 milionů korun a získá dotaci ve výši 29,5 milionu. S projektem základny v Bučovicích pomůže dotace 43,3 milionu korun (předpokládané celkové náklady 81 milionů), ve Slavkově u Brna 23,4 milionu (45 milionů), v Kyjově 46,8 (103 miliony), v Mikulově 43,8 milionu (80,6 milionu) a ve Veselí nad Moravou 45 milionů (náklady 85 milionů).

„Těší mě, že záměr vystavět nové výjezdové základny měl a má na jihu Moravy širokou podporu napříč politickým spektrem. Musím proto poděkovat předchozímu vedení kraje, které celý projekt nastartovalo,“ konstatoval Zámečník. „Nové výjezdové základny nejen zkvalitní zázemí záchranářů, ale především zkrátí dojezdové časy a zvýší tak úroveň přednemocniční péče v širokém okolí,“ dodal náměstek hejtmana. Kvalitu a rychlost zásahů záchranářů v terénu zlepší také letos v únoru otevřená budova nového autoservisu pro vozy záchranářů v Brně-Černovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…