Zdechovský (KDU-ČSL): Babišův střet zájmů je v EU bohužel stále živá kauza

27.03.2019 7:32

Evropský parlament v rámci hodnocení, jak jsou vynakládány unijní peníze, vyzval k jasným závěrům v kauze střetu zájmů Andreje Babiše, která je předmětem šetření Evropské komise.

Zdechovský (KDU-ČSL): Babišův střet zájmů je v EU bohužel stále živá kauza
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), člen výboru pro rozpočtovou kontrolu, uvádí: „Evropská komise už v listopadu minulého roku v právním posudku označila situaci českého předsedy vlády za střet zájmů a následně oznámila úmysl celou kauzu prošetřit. Po čtyřech měsících jsme však zatím od ní nic nového neslyšeli a jsou tak bohužel nutná další řešení na plénu. V zájmu nejen českých občanů přitom je mít v situaci už co nejdříve jasno.“

„Po Komisi proto požadujeme jednoznačnou odpověď na otázku, zda je Andrej Babiš ve střetu zájmů. Pokud tomu tak je, musí z toho pro pana Babiše plynout následky stejně, jako pro kohokoliv jiného neoprávněně profitujícího z unijních fondů,“ dodává Tomáš Zdechovský, který se intenzivně zabývá i dotačními podvody na Slovensku a v dalších zemích a snaží se všechny případy posuzovat stejným metrem.

Nově Evropský parlament ve svém absolutoriu za plnění ročního unijního rozpočtu upozorňuje i na probíhající řízení týkající se Babiše jako vlastníka řady médií a vyzývá Komisi, aby z tohoto případu vyvodila závěry.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…