Zdechovský (KDU-ČSL) Vytvoření evropské trollí farmy k rozvratu totalitarismu v Rusku

01.04.2024 16:14 | Tisková zpráva

Europoslanec Tomáš Zdechovský vyzval evropské lídry, aby začali jednat o vytvoření evropské trollí farmy, jejímž hlavním úkolem by bylo svržení diktátora Putina a jeho totalitního režimu. Podle něj je nezbytné, aby Evropa reagovala na zjevné snahy ruského režimu o rozvracení demokracie ve státech Evropské unie.

Zdechovský (KDU-ČSL) Vytvoření evropské trollí farmy k rozvratu totalitarismu v Rusku
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Tomáš Zdechovský v pořadu Partie na CNN Prima News.

„Je nezbytné oplácet Rusku stejnou mincí. Oko za oko, zub za zub. Pro dosažení změn v Rusku musíme používat stejné nástroje, které používá Putinův režim k rozšíření svého vlivu a rozvracení společností v zemích EU," uvedl Zdechovský s tím, že Rusko vydává obrovské finanční zdroje na své vlivové operace v EU.

Trollí farma by měla být zaměřena na šíření alternativních informací a názorů, které by podkopávaly propagandu ruského režimu a podporovaly demokratické a svobodné hodnoty. Zdechovský zdůraznil, že tato iniciativa by měla být součástí širšího evropského úsilí o podporu občanské společnosti v Rusku a podporu demokratických sil.

Podle něj by měla Komise poskytnout na projekt finance ve výši 100 milionů euro. „Peníze pokryjí provoz a služby předních expertů, které nastaví roboty napojené na umělou inteligenci, které už odvedou svou práci," dodal lidovecký europoslanec.

Proruská dezinformační scéna křičí

K jeho iniciativě se podle jeho slov přidala už dobrá půlka Evropského parlamentu. „Je to obrovský úspěch, nepamatuji si, že by se k návrhu jednoho poslance připojilo během tří dnů tak velké množství kolegů napříč zeměmi i frakcemi,“ řekl.

Návrh na vytvoření evropské trollí farmy vyvolal ale také kontroverzní reakce, ke které se hlásí především krajní levice a pravice v Evropě. Podle ní jde o zbytečné vyhazování peněz evropských daňových poplatníků. Místo jednání o mírů prý Zdechovský přilévá olej do ohně, píšou ve společném prohlášení zástupci, mezi které spadají čeští komunisté nebo politici z SPD.

„Je jasné, že se ozývají potrefené husy, které v Evropě prosazují politiku Ruska a nejraději by tady zavedly podobnou diktaturu jednoho člověka, to nesmíme připustit,“ doplnil klidně na závěr Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zdechovský (KDU-ČSL) Vytvoření evropské trollí farmy k rozvratu totalitarismu v Rusku, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 01.04.2024 16:34:47
To je výstavba další poloviny České televize navíc. Strčte Zdechovského do Jurečkovy farmy mezi ostatní a máte trollí farmu.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.