Zelení: Vítáme posily pro eurovolby

03.02.2024 22:01 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k přípravě kampaně pro volby do Evropského parlamentu

Zelení: Vítáme posily pro eurovolby
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

V kampani angažujeme zkušené experty od prezidentů Pavla i Kisky: volební manažerkou bude Misha Lebeda, stratégem Rado Baťo. Pro letošní eurovolby představujeme silný tým nejen na kandidátce, ale i ve volebním štábu. Manažerkou volební kampaně bude Misha Lebeda, která byla součástí nejužšího týmu úspěšné prezidentské kampaně Petra Pavla.

Strategický rámec spoluurčuje stratég Rado Baťo, bývalý člen poradního týmu slovenského prezidenta Andreje Kisky a mluvčí někdejší premiérky Ivety Radičové, který pracoval také pro Progresívne Slovensko.

Michaela, alias Misha Lebeda, žila posledních jedenáct let v Bruselu, působila jako projektová manažerka v oblasti IT a marketingu nebo jako mluvčí hnutí Milion chvilek pro demokracii pro zahraničí. Ve veřejném prostoru je známá i díky vlastnímu projektu Endo Talks CZ, kdy po osobní zkušenosti se zákeřnou nemocí založila první tuzemskou pacientskou organizaci na pomoc ženám s endometriózou.

Po návratu do ČR se stala součástí úspěšné prezidentské kampaně Petra Pavla, kde měla na starosti koordinaci komunity. Lebeda aktuálně působí také v Nadačním fondu Propolis33, který se věnuje zlepšení situace v porodnictví. S lídryní kandidátky Johanna Nejedlová i Stranou zelených ji tak pojí mimo jiné podpora témat, která trápí převážně ženskou část populace, a přesto bývají až příliš často přehlížena.

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32492 lidí

Na strategii kampaně jsme si najali zkušeného stratéga Rada Baťu, který vedl vítěznou volební kampaň bývalého slovenského prezidenta Andreje Kisky, v jehož týmu následně působil jako poradce. V minulosti pracoval také na kampani Progresívneho Slovenska a byl mluvčím někdejší premiérky Ivety Radičové.

V Zelených aktuálně probíhá konsolidace nejužšího komunikačního týmu. Stranickou komunikaci vede nově Adam Ludvík, přechází z Milionu chvilek pro demokracii.

Pro evropské volby se do PR týmu přidává i Katerina Pisackova, z komunikačního týmu Holešovické tržnice, bývalá tisková mluvčí Prahy 1, držitelka České ceny za PR za politickou komunikaci a v minulosti zakladatelka spolku Studenti IKSŽ FSV UK a kavárny Na Hollaru.

Fundraising má pod křídly Martin Máša, držitel EFFIE a dalších mezinárodních ocenění, se zkušenostmi z IQ Roma Service či Hnutí DUHA, kde řídil mimo jiné úspěšné kampaně Zachraňme lesy a Zachraňme národní parky. Obě vedly k úpravám v zákonech.

Sociální sítě spravuje tým, složený z autora současného vizuálu Zelených, studenta Martin Lekeš a Jolana Haismanová, která spolupracuje s Novým prostorem a za správu sítí pro Svobodu zvířat obdržela v loňském roce Czech Social Awards.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…