Změna pro Liberec: Náměstek Kysela se musí Změně omluvit

14.09.2018 19:06

Hnutí Změna podalo v dubnu 2017 žalobu na náměstka primátora Tomáše Kyselu, který na svém facebookovém profilu a na internetových stránkách www.tydenvlk.cz pomlouval a obvinil z korupce politiky Změny pro Liberec, zejména Jana Korytáře a Josefa Šedlbauera.

Změna pro Liberec: Náměstek Kysela se musí Změně omluvit
Foto: zmena.cz
Popisek: Změna pro Liberec - logo

Soud zatím nepravomocně rozhodl, že náměstek Kysela se za svá nepravdivá tvrzení musí Změně veřejně omluvit.

Tomáš Kysela (dříve ANO) v dubnu minulého roku na svém facebookovém profilu a následně na webu Týden v Libereckém kraji, provozovaném společností S group holding (Syner), uveřejnil mnohá lživá tvrzení. Jedná se hlavně o tyto výroky:

1. Kamarádi, kteří v minulosti půjčili Změně na volby a vratky se nedočkali. Nyní chtějí dostat to, proč Změně půjčili. Ovšem z městského, přes Korytáře.

2. Změnaři jsou pro koupi zámku za peníze města (cca 80 milionů), z toho ZpL shrábne provizi (5%, 10% ??). Poté ho na 30 let pronajmou kámošům na kasino. (Další provize, spíš odpuštění dluhu od kámoše podnikatele a trvalý přísun prostředků do kasy ZpL.).

Změna i Jan Korytář osobně podali žalobu na ochranu osobnosti a dobré pověsti a soud nyní v případě hnutí Změna již rozhodl.

Jan Korytář k tomu říká: „Je to jen jedna z pomluv a lží, kterým musí Změna pro Liberec čelit, tak věřím, že to bude varováním i pro všechny ostatní. Není možné plést si svobodu slova s možností beztrestně lhát a pomlouvat.“

Žalovaný náměstek Kysela je povinen, jak na svém facebookovém profilu, tak na internetových stránkách www.tydenvlk.cz zveřejnit, že se za své nepravdivé výroky omlouvá a musí se omluvit i písemně přímo hnutí Změna. Zároveň je povinen do 15 dnů od právní moci rozsudku odstranit článek „Už to není hra, je to play-off!“ z mediálního serveru www.tydenvlk.cz.

Soud ovšem zamítl nárok Změny na zadostiučinění v penězích ve výši 50 000 Kč. Změna se proti rozsudku nejspíš odvolá, protože nesouhlasí s tím, aby náklady na právního zástupce šly k její tíží. Tvrdíme, že náklady řízení měl hradit ten, kdo lhal a pomlouval, což by bylo jasným varováním pro další možné případy.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.