Vláda projednala závěr kontroly NKÚ k muzeím

22.06.2011 14:19

Ministři na svém zasedání vzali na vědomí stanovisko ministerstva kultury k závěru Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ).

Vláda projednala závěr kontroly NKÚ k muzeím

Podle NKÚ nebylo prý účetnictví většiny kontrolovaných muzeí v letech 2008 a 2009 správné, úplné ani průkazné. Podle ministerstva nešlo o systémové nedostatky, navíc se mnohé už odstranily
    

Kontroloři zjistili nedostatky ve vykazování majetku, jeho evidenci, při účtování o něm a v inventarizaci. Konkrétně šlo například o neplnění povinností při inventarizaci muzejních sbírek nebo uzavírání smluv o výpůjčení sbírek na delší dobu, než umožňuje zákon.
    

Ministerstvo kultury zpracuje do konce příštího roku k půjčování sbírkových předmětů nový metodický materiál. Vydá i nové zřizovací listiny s vymezením majetku muzeí k letošnímu 31. prosinci.
    

Úřad kontroloval ministerstvo a Národní technické muzeum, Husitské muzeum v Táboře, Moravské zemské muzeum, Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě, Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Muzeum umění Olomouc, Slezské zemské muzeum, Technické muzeum v Brně a Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…