Poslední příspěvky z profilů

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Mgr. Petr Havlík
Mgr. Petr Havlík vložil nový článek

Hledejme spásu sami v sobě

Některé reakce na mé poslední texty mi vyčítají údajnou skepsi a negaci současného stavu společnosti. Opravdu se necítím býti bytostným skeptikem či negativistou. Mé pohledy a závěry vycházejí z osobních zkušeností a množství informací.

JUDr. Jiří Pospíšil
JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

nový h-systém?

Dobrý den, jak je možné, že v justici stále pracuje soudce Kudláček, který tak výrazně slušně řečeno POKAZIL kauzu h-systému? Dočetla jsem se, že tenhle člověk bude rozhodovat o dlužnících v Hradci Králové. Nepoškozuje to důvěryhodnos justice?

Ing. Michaela Šojdrová
MUDr. Pavel Bém
Ing. Miroslav Kalousek
JUDr. Vojtěch Filip
Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc.
Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc. odpověděl na dotaz

Odměňování zdravotníků

Pokud jde o vzdělávací aktivity, ty  by měly  vejít v platnost v nejbližším období. Pokud máte na mysli zvyšování mezd a podobně,  vzhledem k finanční situaci nelze v této oblasti očekávat změny. Koneckonců odměňování zaměstnanců je v pravomoci každého konkrétního managementu zdravotnického zařízení nikoli ministerstva zdravotnictví.

Ing. Milan Urban
Ing. Ivan Fuksa
Karel Schwarzenberg
RSDr. Petr Braný
Ing. Martin Kocourek
Ing. Milan Urban
Ing. Antonín Seďa
Ing. Antonín Seďa vložil nový článek

Jak chutná moc

Pan Mjačko ve své knize Jak chutná moc zřetelně a jasně popisuje opojení z politické moci vládnutí. Tento týden jsem si na tato slova opětovně vzpomněl v době, kdy vládní většina v poslanecké sněmovně protlačila čtyři zákony v legislativní nouzi.

Jiří Paroubek
RNDr. Petr Nečas
JUDr. Vojtěch Filip
JUDr. Vojtěch Filip vložil nový článek

Pokus dehonestovat celou politiku

Před několika dny jsem, jako předseda Kontrolního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, v souvislosti s kauzou prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu pana Dohnala dostal od jednoho novináře otázku.