Nevídaně odvážná policie. Exšéfům MUS zablokovala skoro miliardu

29.11.2012 7:58

Bývalý manažeři MUS, kteří podle všeho společnost koupili za peníze samotné společnosti se nedostanou ke svému českému majetku. Čtvrteční Hospodářské noviny (HN) přinášejí informaci o tom, že se česká policie odhodlala k u nás dosud téměř nevídanému kroku a zablokovala majetek někdejších manažerů MUS v hodnotě 800 milionů korun.

Nevídaně odvážná policie. Exšéfům MUS zablokovala skoro miliardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Okraj uhelné pánve

"Byly zajištěny jejich peníze na účtech, cenné papíry a nemovitosti, které mají v České republice. Tento majetek ve výši 800 milionů jim nadále patří, ale nemohou s ním volně nakládat," řekl včera HN státní zástupce Petr Šereda, který případ dozoruje.

V Česku miliony, ve Švýcarsku miliardy

Bylo tím zabráněno tomu, aby převedli svůj majetek do zahraničí nebo ho přepsali na své příbuzné. Podle serveru Motejlek.com, který na obstavení majetku upozornil jako první, se blokace majetku vztahuje např. i na Luboše Měkotu, kterému tak bylo znemožněno, aby svůj majetek přesouval do televizí Pětka a Metropol.

Vyjádření exmanažerů k postupu policie se nepodařilo získat, ale státní zástupce novinářům prozradil, že již podali stížnost proti obstavení svého majetku. Sluší se dodat, že mají zablokovaný i majetek ve Švýcarsku, tam však jde o 14 miliard korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…