Toto vyjádření Miroslava Šloufa stojí za pozornost. Nejde o Zemana, ale o něco mnohem důležitějšího, co ovlivní nás všechny

25.05.2015 19:34 | Zprávy

ROZHOVOR Miroslav Šlouf je nejen nejznámější český politický lobbista, též hlavní stratég politických kampaní Miloše Zemana, strůjce prezidentské kampaně a také ten, kdo vymyslel nápad s legendárním autobusem Zemákem. Po delší odmlce v těchto dnech opět vystoupil na veřejnosti – před publikem, které tvořili lidé zabývající se politickým marketingem a PR. ParlamentnímListům.cz věnoval pak samostatný krátký rozhovor.

Toto vyjádření Miroslava Šloufa stojí za pozornost. Nejde o Zemana, ale o něco mnohem důležitějšího, co ovlivní nás všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Na místě, kde se setkáváme, se mluví o politickém PR (Public Relations). Vy jste v této oblasti ostříleným matadorem. Co si myslíte o politickém PR, které se aktuálně praktikuje v souvislosti s panem prezidentem?

Zklamu vás – já se k prezidentovi a lidem kolem něj nechci a nebudu vyjadřovat. Myslím, že to možná vypovídá víc, než kdybych cokoli povídal.

Dobře, položím vám tedy dotaz trochu z jiného soudku. Jak se díváte na PR současných politických stran? Máte pocit, že tam jsou rezervy, nebo musíte uznat, že ho – alespoň třeba některé strany – dělají dobře? Co taková ODS? V poslední době zaznamenala dokonce podle průzkumu jistý vzestup… Je to jen nevyzpytatelností nálad veřejnosti, nebo třeba i díky vytváření lepší tváře, a tudíž dobrému PR strany?

Pokud jde o ODS, byl bych v takovém hodnocení prozatím opatrný.

Zřejmě narážíte na to, že vším zase může pohnout a zamíchat právě probíhající v přímém přenosu soudní kauza kolem Jany Nagyové-Nečasové? Myslíte, že ten vzestup ODS, se kterou byla i se svým současným manželem a dřívějším premiérem spojena, může kauza ohrozit? Ostatně – co si o průběhu soudních jednání myslíte?

Asi jako každý občan téhle země jsem to sledoval včetně toho, co se dělo i kolem odposlechů a jejich obsahu. To nelze hodnotit z pohledu PR, ale jde k tomu říci jen jediné – je to celé nebetyčná ostuda, ke které už ani nemůžu mít další komentář.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…