Pitomio na Hradě. Reflex varuje před rozeštvávačem a sprosťákem Okamurou

08.11.2012 10:39

Týdeník Reflex se dlouhodobě věnuje kritice prezidentského kandidáta a čerstvě zvoleného senátora Tomia Okamury. Ve svém nejnovějším vydání jej představil na titulní stránce s klaunským nosem a popiskem „Pitomio“ a vyjmenoval pět důvodů, proč by se tento člověk nikdy neměl stát naším prezidentem.

Pitomio na Hradě. Reflex varuje před rozeštvávačem a sprosťákem Okamurou
Foto: Reflex
Popisek: Senátor Tomio Okamura na titulní straně týdeníku Reflex

Prvním důvodem prý je, že prezident by měl alespoň umět česky. Sice i ministra zahraničí občas zradí měkké a tvrdé „i“, ale česko- japonský podnikatel a prezidentský kandidát neřeší ani interpunkci, takže je schopen vyprodukovat souvětí na tři řádky bez jediné čárky.

Za druhé by prezident neměl být xenofob a populista. Lidi by prý měl sjednocovat a ne rozeštvávat, jak to prý činí například Václav Klaus ve svých milých, naivistických cestopisech. Naproti tomu Okamura vytrvale klade do kontrastu babky žmoulající třicetikorunu na doktora a elitu, co s drzými úsměvy rozhazuje miliardy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Kromě toho by prezident neměl být podnikatel. Okamura se opakovaně vyjadřoval ve smyslu, že by stát řídil jako firmu. Podle Reflexu tohle není možné, protože podnikatel má za záměr vytlouct ze své firmy co největší zisk. A takové „podnikatelské řízení státu“ nám už před Okamurou předvedli mnozí jiní.

Navíc prezident může být bavič, ale jen do určité úrovně. Václav Havel byl sice ironický dramatik a chilská etuda Václava Klause je nedostižná, ale Okamurovy estrádní fóry o koňských penisech a dlouho neměněných trenýrkách jsou přece jen jiná liga. Taková, která na Pražském hradě nemá co dělat. Jeho prezidentské protějšky by totiž svéráz českého prezidenta nemuseli sdílet.

A závěrem - prezident by neměl být úplný pitomec, který sám sobě protiřečí. Okamura v jedné větě zahřímá o rozkradené zemi a v druhé vykládá, jak bychom na tu svou zemi měli být pyšní. „Okamura to snad umí s plyšáky, bohužel intelektuálně je sám taky plyšák,“ uzavírá Reflex své hodnocení prezidentského kandidáta.    

Sám Okamura se proti Reflexu ohradil již ve středu večer, když časopis zveřejnil obálku čtvrtečního čísla. „UŽ JE TO TADY! Měl jsem z dřívějška informace, že po vyhlášení kandidatury na prezidenta začne ihned dvouměsíční lživá štvavá kampaň proti mé osobě, jelikož si stávající politicko-ekonomická mafie nepřeje za prezidenta člověka jako jsem já. Tedy takového, který má čistou minulost a otevřeně bojuje proti rozkrádání naší země. Zítra začíná špinavá kampaň časopisem Reflex, následovat má prý Blesk a další. Jsem zvědavý, co se na sebe ještě dozvím. Bohužel dovolatelnost práva je v ČR na nule a média a s nimi spříznění lidé toho patřičně využívají. Držte mi palce, snad to ustojím," uveřejnil ve středu večer senátor na svém Facebooku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…