Ostatky Havla budou asi uloženy do rodinné hrobky na Vinohradech

20.12.2011 18:13

Po pátečním pohřbu ve svatovítské katedrále by mělo být tělo bývalého prezidenta Václava Havla zpopelněno. Podle pražského arcibiskupa Dominika Duky bude urna uložena asi až po Vánocích. Nejpravděpodobnějším místem jejího uložení bude rodinná hrobka Havlových u kostela sv. Václava na pražském Vinohradském hřbitově. Rodina se k tomu zatím nevyjadřuje.

Ostatky Havla budou asi uloženy do rodinné hrobky na Vinohradech
Foto: facebook
Popisek: Placka jako vzpomínka na Václava Havla

V rodinné hrobce Havlových u kostela svatého Václava na Vinohradském hřbitově v Praze leží i exprezidentova první manželka Olga, která zemřela na rakovinu v roce 1996. Podle všeho by tam měla nyní přibýt i urna Václava Havla.

Urna bude uložena po Vánocích

V Katedrále sv. Víta na Pražském hradě proběhne pohřeb v pátek. Následně by mělo být tělo bývalého prezidenta Havla zpopelněno. Urna s popelem bude podle pražského arcibiskupa Dominika Duky uložena zřejmě až po Vánocích.

Mathé to neví

„To snad nemyslíte vážně, tyhle dotazy. ParlamentníListy.cz se proměnily v Aha s Bleskem dohromady? Nevím to,“ řekl blízký přítel Havlovy rodiny Ivo Mathé.

Hrob prý byl zanedbán

Bulvární deník Blesk psal před více než dvěma lety o tom, že je tato hrobka zanedbaná. Někdo dal tehdy dokonce na hrob výzvu, aby se lidé složili na novou výzdobu. Byly tam totiž čtyři měsíce staré a zvadlé vánoční větve.

Vše k tématu skon Václava Havla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…