ČSSD Praha 5 se zbavila jančíkovce Šestáka

07.12.2010 11:10

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz došlo v ČSSD na Praze 5 v pondělí 29. listopadu ke změně předsedy obvodní organizace. Michal Šesták se sice s podporou několika místních organizací pokoušel bojkotovat obvodní konferenci ČSSD Prahy 5, ale přesto byl rozhodnou většinou zástupců místních organizací odvolán (68 pozvaných, 62 přítomných, 61 volilo, 3 neplatné hlasy, 58 pro odvolání).

ČSSD Praha 5 se zbavila jančíkovce Šestáka

Novým předsedou obvodního výkonného výboru ČSSD Praha 5 se stal Jiří Petr, místostarosta Městské části Velká Chuchle (68 pozvaných, 62 přítomných, 62 volilo, 2 neplatné hlasy, 60
pro zvolení). Nikdo ze současných zastupitelů ČSSD v MČ Praha 5 není členem obvodního vedení (OVV).

Jančíkův spojenec Šesták vadil koaličním partnerům

Michal Šesták byl dlouhodobým spojencem kontroverzního bývalého starosty Prahy 5 Milana Jančíka z ODS, byl jeho místostarostou. Pražská ČSSD ho ještě v minulém volebním období vyzvala, aby ČSSD na Praze 5 odešla z Jančíkovy koalice, Šesták však na tuto výzvu nereagoval a podržel Jančíka do té doby, než sám rezignoval.

TOP 09, s níž je nyní ČSSD v koalici, požadovala, aby sociální demokracii ve vedení města nezastupovali lidé spojení s minulým vedením radnice a starostou Milanem Jančíkem. Jednalo se především o zmiňovaného místostarostu Michala Šestáka. ČSSD tuto podmínku splnila a na Pětce nyní vládne koalice TOP 09, ČSSD a Věcí veřejných. Šesták byl lídrem kandidátky sociálních demokratů na Praze 5 do komunálních voleb. Převzal vedení ČSSD Praha 5 po Jiřím Paroubkovi.

Paroubek způsobil chaos v Praze 5. Boj o poslední funkci 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…