Diag Human žaluje Julínka a Šnajdra

26.10.2010 10:39

Společnost Diag Human podala žalobu na bývalého ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS) a exnáměstka rezortu Marka Šnajdra (ODS). Diag Human vede s Českou republikou arbitráž kvůli zmařenému obchodu s krevní plazmou.

Diag Human žaluje Julínka a Šnajdra

Josef Šťáva, který je předsedou představenstva Diag Human, o podání trestního oznámení informoval členy kabinetu na základě otevřeného dopisu, který vyšel formou inzerátu v deníku Právo.

Diag Human: Julínek a Šnajdr oklamali vládu

"Nejvyšší soud České republiky v minulých dnech vynesl rozhodnutí, ze kterého nezvratně vyplývá, že bývalý ministr Tomáš Julínek a jeho náměstek Marek Šnajdr v srpnu 2008 vědomě oklamali Vládu České republiky," píše Šťáva v otevřeném dopise.

S žalobou souvisí i zrušení rozhodnutí Nejvyššího soudu na jmenování Petra Kužely rozhodcem sporu. Kužela jmenoval jako třetího rozhodce Obvodní soud pro Prahu 6. Jmenování následně potvrdil Městský soud v Praze. Podle Nejvyššího soudu měla ale rozhodnutí učinit jiná instituce.

Rozhodovat neměl Obvodní soud pro Prahu 6

Poté podle něj záměrně a protiprávně k získání výhody ve sporu umístili návrh na jmenování rozhodce k předem vybranému, ale nepříslušnému Obvodnímu soudu v Praze 6.

Šťáva je viní z toho, že záměrně a protiprávně umístili návrh na jmenování rozhodce k předem vybranému, ale nepříslušnému Obvodnímu soudu v Praze 6, aby tak získali ve sporu výhodu.

Dále:

Soud by měl rozhodnout v kauze Diag Human o rozhodci

Nejvyšší soud se bude zabývat kauzou Diag Human

V kauze Diag Human se údajně hádají o spis

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…