Je pravičák a vzteká se: Nečas lže a zrazuje ODS

24.07.2011 21:26

Občanské sdružení Reformy.cz provozuje stejnojmenný internetový server, který se hlásí k pravicovým liberálním hodnotám občanských svobod jednotlivce a co nejmenšího zasahování státu. Předseda sdružení Vít Jedlička velmi ostře kritizuje současnou koaliční vládu, která je podle něj parodií na pravici. Dokazuje to mimojiné tabulkou, podle které jsou státní výdaje v poměru k HDP vyšší než například za některých vlád ČSSD.

Je pravičák a vzteká se: Nečas lže a zrazuje ODS

Web prosazuje politickou a ekonomickou svobodu. Podle Jedličky se snaží přinášet zprávy z České republiky a světa bez pokřivení, které provádějí média. Jde o libertariánský web se špetkou konzervatismu. Hlásí se ke jménům politických filosofů, jako jsou Frédéric Bastiat, Murray Rothbard či k britskému europoslanci Nigelu Faragovi a americkému politikovi Ronu Paulovi.

Vláda podporuje korporátní socialismus a zvyšuje daně

Současnou vládu vidí Jedlička velmi kriticky. „Vláda podporuje korporátní socialismus. Z peněz daňových poplatníků se podporují korporace, což je opak toho, co by měla ekonomicky liberální či pravicová vláda dělat. Například evropské, fotovoltaické a biopalivové dotace nejsou nic jiného než okrádání chudých a dávání těm bohatým, což není v souladu s liberálními či pravicovými myšlenkami. Levice naopak říká, že bude okrádat bohaté a chudým dávat, ale ve skutečnosti dělá úplně to samé - penězi daňových poplatníků si zajišťuje přízeň svých bohatých chlebodárců," řekl ParlamentnímListům.cz Vít Jedlička.

Čtěte také: Pravicový profesor o vládě: Zkorumpovaná ODS, levičák Kalousek

„To, že chce Miroslav Kalousek zvyšovat daně, jde proti předvolebním slibům TOP 09 a je to i proti předvolebním slibům Petra Nečase. Oba dva varovali před tím, že zvyšování daní během krize by mohlo být velmi škodlivé. Ale oni to přesně dělají. Jsou to velmi škodliví politici. Nejenže nedělají škrty a úspory, které by dělat měli, ale navíc zvyšují daně. Kdyby se například jenom mírně upravila současná daň z hazardu, tak by se dalo jednoduše vybrat o deset miliard víc. To od ODS a TOP 09 ale nemůžeme čekat. Nejde jim o skutečnou reformu, ale udržují penězovody pro mocné a bohaté. Reformu jenom předstírají. Žádné rozumné
škrty nedělají a byrokracie mnohdy naopak bují," říká Jedlička.


Tabulka, kterou sdružení Reformy.cz ilustruje pohyb výdajů státu vůči HDP během působení jednotlivých vlád ČR


Levice i pseudopravice typu ODS a TOP 09 chtějí podle Jedličky dělat to samé. Zvyšovat daně, zvyšovat přerozdělování, omezovat občanské svobody. Neredukují stát, aby lidem zbylo více peněz, ale naopak chtějí více peněz pro stát, aby peníze mohli přerozdělovat svým kamarádům v různých firmách.

Čtěte také: Echt pravičák: Vláda jde proti rodině. Obrovská chyba

Nečas nás podřizuje Bruselu

I v zahraniční politice je pro Jedličku Nečas a ODS velkým zklamáním. „Čekal jsem, že se ODS aspoň částečně vrátí k racionální obhajobě národních zájmů, ale nyní se děje pravý opak. V Senátu byl na stole Nečasův návrh na schválení Paktu stability, kde vysvětluje, že je třeba ho přijmout a že se nás netýká. Ten člověk ale lže, protože se nás to týká. Euro jsme nuceni přijmout bez našeho rozhodnutí, ale rozhodnutím EU, a pak bychom museli garantovat 180 miliard za krach eurozóny, který je nevyhnutelný," říká Jedlička.

Čtěte také: Pravicový filozof o vládě: Slaboch Nečas, hloupý účetní Kalousek

„Ten člověk by si zasloužil, aby mu lidé dali vědět, že jde proti všem principům, které ODS ještě před pár lety hlásala. Za každou cenu nás více podřizuje Evropské unii a podaří se mu nás i zbankrotovat, pokud tento Pakt stability projde. Existuje skutečně jen pár světlých výjimek poslanců a senátorů v ODS, kteří jsou proti," dodal Jedlička.

Globalistická agenda knížete Bilderberga

K ministrovi zahraniční Karlu Schwarzenbergovi je Jedlička o ještě o něco kritičtější. „Jeho zahraniční politika je eurofilní. Je válečnická. Byl jedním z prvních, kdo podporoval útok obranné aliance NATO v Libyi a Jugoslávii. Již po mnoho let spolupracuje s neformálními nadnárodními globálními skupinami, jako jsou organizace kolem Davida Rockefellera,
pro kterého je budování neformální světové vlády celoživotní posláním. Schwarzenberg je členem Trilaterální komise založené Rockefellerem či skupiny Bilderberg. Schwarzenberg podporuje nebezpečnou globalistickou agendu světových elit," říká o knížeti český libertarián.

Čtěte také: Monarchista: Schwarzenberg vypadá jak blbeček, ale není jím

Podle něj se o tom v médiích nepíše a proto na tuto věc Reformy.cz upozorňují. „Docela se nám to daří. Některá tato témata už se objevila v České televizi a naše videa jsou na českém youtube velmi populární," dodal Jedlička.

Čeští zastánci globálního vládnutí

Mezi další české osobnosti, které jsou zapojeny v těchto snahách zavést Nový světový řád, patří podle Jedličky Jan Švejnar, který je bývalým spolupracovníkem Rady pro mezinárodní vztahy a členové Trilaterální komise Pavel Telička, Alexandr Vondra či Vladimír Dlouhý. Jedlička upozorňuje ale na to, že situace v ostatních evropských státech a USA není o moc lepší: „V západním civilizačním bloku se dostali k moci politici, kteří nehájí zájmy svých států, ale nadnárodních politických a finančních struktur. Podle toho také vypadají státní rozpočty a státní dluh jednotlivých států."

Čtěte také:

Komunisté ve při. Co jsi, Ransdorfe, dělal na tajemném uskupení Bilderberg

Velká naděje na změnu je podle Jedličky vysoká podpora kongresmana Rona Paula americkou veřejností v kandidatuře na prezidenta USA v roce 2012. Ron Paul na tyto problémy desítky let v USA upozorňuje.

Havlova mediální aura

Jedlička zhodnotil i svůj vztah k současnému a minulému prezidentovi. V Klausově Centru pro ekonomiku a politiku mu před rokem a půl vyšel článek s názvem Kdo stojí za podvodem s globálním oteplováním.

K tématu: Klaus v projevu: Světovláda nás připraví o svobodu a občanství

„Postoj politiků k boji s globálním oteplováním je jako kompas, podle kterého se člověk může jednoduše orientovat na globální politické scéně. Al Gore a korporace okolo něj na strašení s globálním oteplováním pohádkově zbohatly. Václav Klaus je na správné straně barikády, proto ho podporujeme," říká Jedlička.

Naopak Havel na rozdíl od Klause podporuje agresivní politiku NATO v Libyi, Iráku, bývalé Jugoslávii i Afghánistánu. Mimo to je také silným zastáncem evropské unifikace, globálního vládnutí a teorie globálního oteplování. „Je přesně na opačné straně barikády než my a všechny ty negativní věci se snaží podporovat silou neprolomitelné mediální aury, kterou okolo něj média vytvořila během sametové revoluce," dodal nakonec Jedlička.

  • Hájek bědoval nad pravicí. Vidí jen pravicové socany
  • Hájek: Jsme hrozní zpátečnici, chceme totiž své občanské svobody
  • Hájek se opřel do Havla, gayů, feministek a EU
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Lukáš Petřík

    PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

    Porodnost

    Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

    14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

    Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…