Kittner už nevede Libereckou ODS. Za vším jsou prý tahy oponentů

24.09.2011 8:28

V čele občanských demokratů v Liberci už nestojí bývalý primátor krajského města Jiří Kittner. Rozhodli o tom delegáti páteční konference, kteří předsedou místní rady zvolili libereckého zastupitele Tomáše Hampla.

Kittner už nevede Libereckou ODS. Za vším jsou prý tahy oponentů
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

ČTK i ParlamentnímListům.cz informace potvrdila místní ODS a její místopředseda Ondřej Červinka. Druhým místopředsedou byl zvolen Štěpán Křeček. Změna ve vedení liberecké ODS byla očekávaná, Kittner funkci neobhajoval.

Libereckým primátorem byl Kittner od roku 1999 do loňského roku, kdy ODS v krajském městě ve volbách utrpěla porážku od sdružení Změna pro Liberec a v libereckém zastupitelstvu se stala opoziční stranou. To se nezměnilo ani poté, co byl na jaře odvolán primátor ze Změny pro Liberec Jan Korytář a nahradila jej sociální demokratka Martina Rosenbergová. Kittner zůstává i nadále členem zastupitelstva města Liberce.

Samotný Kittner přitom ještě před několika dny usilovat o předsednické křeslo chtěl. Obvinění, které proti němu a dalším dvěma někdejším politikům vznesla protikorupční policie, jej ale přimělo kandidatury se vzdát, jakkoli jej považuje pouze za politický tah jeho oponentů.

"Jsem rád, že si na každou funkci v místním sdružení lidé vybírali z většího počtu kandidátů. To byl můj záměr," řekl Jiří Kittner. "Sám jsem se nakonec neucházel ani o předsedu a ani o místopředsedu. Nechtěl jsem, aby mé případné zvolení využila některá média k útoku na celou ODS," doplnil Kittner pro Liberecký deník.

Hampl byl na pátečním volebním sněmu zvolen značnou většinou. Jeho protikandidátem byl Petr Olyšar, který nakonec nekandidoval ani na místopředsedu strany.

Související k Liberci:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…